Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι – Πρωτιά για Κρήτη και Αιγαίο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια «μαύρη» πρωτιά κατέκτησε η χώρα μας, καθώς είναι πλέον η πρώτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία ενηλίκων και τρίτη στην παιδική παχυσαρκία μετά την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ περίπου έξι στους δέκα Έλληνες είναι υπέρβαροι. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2020 και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, αλλά απευθύνεται σε όλη την χώρα. Όπως αναφέρει στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου Κική Τσιρανίδου, διοργανώνει σεμινάρια σε παιδιά για σωστή διατροφή σε συνεργασία με γνωστούς σεφ για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σεμινάρια για το μπούλινγκ που δέχονται τα παχύσαρκα παιδιά.

Το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη

Σύμφωνα με την Κ. Τσιρανίδου 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. «Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία ενηλίκων και τρίτη στα παιδιά μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Στη χώρα μας το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη και το 30% στην Αττική. Αυτή τη στιγμή διεθνώς γύρω στα 150 εκατ. παιδιά υποφέρουν από παχυσαρκία, ενώ το 2030 αναμένεται να φτάσουν τα 250 εκατ.».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ