Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Έξαρση της πανδημίας στη Κίνα – Επιβολή αυστηρότερων μέτρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια νέα έξαρση του κορονοϊού, οδήγησε επαρχίες στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας να επιβάλλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις, ενώ το Πεκίνο σφράγισε κάποια σημεία κλείνοντας δημόσιους χώρους.

Η Κίνα, όπου ο κορονοϊός εντοπίστηκε αρχικά στα τέλη του 2019, ανακοίνωσε χθες 28 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, υπερδιπλάσια των 13 μολύνσεων μία ημέρα νωρίτερα. Το Πεκίνο έχει υποσχεθεί να βρίσκεται σε υψηλή επαγρύπνηση ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 τον Φεβρουάριο.

”Στοπ” σε δεκάδες δραστηριότητες

Η περιοχή Τσανγκπίνγκ του Πεκίνου απαγόρευσε στους πολίτες σε ορισμένες περιοχές υψηλού κίνδυνου να απομακρύνονται από τα συγκροτήματα των κατοικιών τους, ανέστειλε τα δια ζώσης μαθήματα σε σχολεία κοντά στις περιοχές αυτές και έδωσε εντολή στις κοντινές επιχειρήσεις να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, δήλωσε αξιωματούχους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πάνω από 10 πόλεις στην επαρχία Γκανσού, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τοπικές μολύνσεις, ανέστειλαν ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων από σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Στην πρωτεύουσα της Γκανσού, τη Λαντζόου, ανεστάλησαν ορισμένα δρομολόγια τρένων, ενώ επιτράπηκε μόνο μία πτήση από την πόλη προς το Πεκίνο, όπως δήλωσε χθες αξιωματούχος. Οι αρχές έκλεισαν επίσης όλα τα τουριστικά αξιοθέατα στη Νινγκσιά και ορισμένα στην Γκανσού και τη Τσινγκχάι.

Ενισχυτικές δόσεις εμβολίου

Η πόλη του Πεκίνου έχει αρχίσει να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις εμβολίου, με ομάδες πολιτών που συμμετέχουν στους Αγώνες να έχουν προτεραιότητα.  Η πλειονότητα των 70 επιβεβαιωμένων περιστατικών τοπικής μετάδοσης που έχουν καταγραφεί από τις 16 Οκτωβρίου προέρχεται από τη βορειοδυτική Κίνα –την επαρχία Γκανσού, την αυτόνομη περιοχή Νινγκσιά και κάποιες βορειοδυτικές περιοχές της Εσωτερικής Μογγολίας, που γενικά είναι απομακρυσμένες και δεν έχουν σημαντικούς υγειονομικούς πόρους όπως οι μεγάλες πόλεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ