Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Σ.Κυριακίδου: Μόνο ο εμβολιασμός θα φέρει άρση των μέτρων δημόσιας υγείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tο μήνυμα ότι όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιεί η ΕΕ είναι «ταυτόχρονα αποτελεσματικά και ασφαλή», έστειλε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, κατά την επίσκεψή της στην Αυστρία.

«Όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται ως μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για τον εμβολιασμό σε όλα τα κράτη μέλη, είναι όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως αποτελεσματικά και ασφαλή. Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, μια κοινή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δύναμης και της αποτελεσματικότητας της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να αντέξουν «κάποια μέτρα δημόσιας υγείας για λίγο ακόμη», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό ισχύει ιδιαίτερα υπό το φως των πιο μεταδοτικών παραλλαγών όπως η Δέλτα, η οποία παραμένει ένας σοβαρός κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη πλήρως εμβολιαστεί».

Μόνο μέσω του εμβολιασμού θα υπάρξει προστασία του πληθυσμού και άρση των μέτρων δημόσιας υγείας τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ