Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021
MENU

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι μια επιλογή για την κυβέρνηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αλλά φρόντισε να εστιάσει στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές, ενώ αναφερόμενος στην εκκλησία περιορίστηκε να πει ότι ο ρόλος της είναι θετικός και άφησε έξω από το κάδρο της υποχρεωτικότητας τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι έτσι κι αλλιώς υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία, σε ό,τι αφορά τη ζωή και την εργασία στη δημόσια σφαίρα. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η προοπτική να επιστρατευθεί η λύση αυτή υπάρχει για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς, αν παραστεί ανάγκη παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά εκεί είναι πάρα πολύ υψηλά.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να δούμε εμβολιαστικά κέντρα έξω από σχολεία, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι σίγουρα θα δούμε εμβολιαστικά κέντρα έξω από πανεπιστήμια. Παράλληλα, έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ιερείς, απάντησε ότι «η Εκκλησία με πολύ υπεύθυνο τρόπο έχει σταθεί απέναντι στις προκλήσεις και τα ερωτηματικά που σε όλους μας έβαλε η πανδημία το προηγούμενο διάστημα. Ακόμα και για την Εκκλησία αν χρειαστεί θα εξεταστεί η υποχρεωτικότητα, παρά το γεγονός ότι και εκεί έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού».

Για τους ανεμβολίαστους στα σώματα ασφαλείας ο κ. Οικονόμου είπε ότι «το εμβόλιο είναι εκεί και περιμένει τους πάντες. Στην υποχρεωτικότητα προτεραιοποιήσαμε ομάδες και κατηγορίες όπως τους υγειονομικούς που αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα γιατί το κάναμε. Από κει και πέρα εάν οι ρυθμοί των εμβολιασμών δεν εξελιχθούν όπως πρέπει, είμαστε εδώ για να ξαναδούμε παραπέρα επέκταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ξενοδοχείο θέλει πίσω την ομπρέλα του, Κυριάκο!

Δεν έφτανε για τον πρωθυπουργό ο εξευτελισμός να εμφανίζεται με διαφημιστική ομπρέλα πολυτελούς ξενοδοχείου των Βρυξελλών στο προσκύνημα της...

Σάρον Στόουν, τα σέβη μας

της Χρυσούλας ΠαπαϊωάννουΜια βόλτα στο διαδίκτυο, και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Met Gala της Νέας Υόρκης που...

Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό

 Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει, πλέον, το σκληρό ροκ. Από την 85η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάει το...