Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ανησυχία για την πανδημία ενόψει του χειμώνα εκφράζει ο Γιώργος Παυλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχία, ότι με την επιδείνωση του καιρού θα αρχίσουν πάλι να αυξάνονται τα κρούσματα της πανδημίας, εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης, επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι καλοί οι αριθμοί όπως ξέρετε, είχαμε ένα μεγάλο επιδημικό κύμα το καλοκαίρι, ευτυχώς φαίνεται λόγω του ότι υπάρχουν διαφορετικών ειδών επιδημίες στην Ελλάδα έχει γίνει μια παύση στην επιδημία τώρα. Βλέπουμε ότι ακόμα ότι κατεβαίνουν λίγο τα νούμερα, αλλά φοβάμαι ότι αυτό θα είναι μόνο μία πρόσκαιρη παύση γιατί μπαίνοντας ο χειμώνας, ανοίγοντας τα σχολεία, γυρίζοντας όλοι στις δουλειές, με κρύο καιρό, τα νούμερα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν πάλι και χρειάζεται πολλή προετοιμασία και προσπάθεια για να βγει ο χειμώνας χωρίς πολλά θύματα» ανέφερε ο κ. Γιώργος Παυλάκης.

Ο εμβολιασμός δεν αρκεί

Πρόσθεσε εξάλλου ότι «ο εμβολιασμός βοηθάει, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να σταματήσει την επιδημία. Για να δούμε σοβαρή παύση τη επιδημίας χρειαζόμαστε να πάμε σε νούμερα πάνω από 90 με 95% εμβολιασμένων στην κοινωνία». 

Επίσης, σημείωσε ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση στρατηγικής και δραστική αλλαγή πορείας για να βγει ο χειμώνας. «Χρειάζεται ουσιαστικότερη κυβερνητική παρέμβαση, γρήγορα χειρουργικά μέτρα  και καλύτερη επικοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ