Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στην Καρδίτσα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Διοικητική υπάλληλος δήλωνε ως εμβολιασμενους άτομα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί

Διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα φέρεται να έχει δηλώσει ψευδώς ότι εμβολιάστηκαν τουλάχιστον 47 άτομα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί.

Την υπόθεση έφερε στο προσκήνιο η τοπική εφημερίδα «Αλήθεια». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η διοικητική υπάλληλος έμπαινε  κατά τη διάρκεια της βάρδιας, παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών και δήλωνε ως εμβολιασμενους άτομα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί.

Την διοικητική υπάλληλο πρόδωσαν έγγραφα τα οποία συμπληρώνει ο κάθε πολίτης που εμβολιάζεται και τα οποία δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού, όπως ορίζει ο κανονισμός. Ακόμα, τις υποψίες των συναδέλφων της κίνησε το γεγονός ότι, ενώ η ίδια είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές στο ΚΥ και το απόγευμα, προφασιζόμενη ότι έχει εκκρεμότητες.

Η δράση της εκτείνεται σε ένα διάστημα δύο μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου εργάστηκε στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Η γυναίκα προσωρινά απομακρύνθηκε από τη θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, αυτός διέταξε ΕΔΕ.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας,  ο οποίος με ανάρτηση του στο Twitter έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησε να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει την εισαγγελία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ