Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
MENU

Κικίλιας: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν την πάταξιν του covid

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Με ύφος που παραπέμπει σε άλλες εποχές, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε την πάταξη του covid… Και μάλιστα οι ανακοινώσεις έγιναν χωρίς να δοθεί περιθώριο στους δημοσιογράφους για να υποβάλουν ερωτήσεις.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μια σειρά κατασταλτικών μέτρων με μόνο στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, όπου θα γίνονται τα υποχρεωτικά rapid test, αφού η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει απογυμνωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το βασικό πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2022 αφορά τη λειτουργία κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους, ή για άτομα που θα έχουν κάνει εργαστηριακό τεστ, το οποίο όμως δεν καλύπτεται πλέον από το δημόσιο, αλλά θα γίνεται σε ιδιωτικές δομές.

Κωδικοποιώντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας:

-Από την 1η Σεπτεμβρίου εφαρμόζεται το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους  υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου.

-Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες ιατρούς και φαρμακοποιούς.

Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να κάνουν ένα υποχρεωτικό rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του εργαζομένου, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 10 ευρώ. Το τεστ θα γίνεται σε ιδιωτικές δομές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ, άρα θα υποστούν μία σημαντική απώλεια από τον ήδη πενιχρό μισθό που έχουν οι περισσότεροι.

-Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα πρέπει να κάνουν ΔΥΟ υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του εργαζομένου. 

-Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν.

-Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν δύο υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του φοιτητή. Άρα οι οικογένειες των φοιτητών επιβαρύνονται κατ΄ελάχιστο με 80 Ευρώ μηνιαίως για τις δαπάνες των rapid test.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ξενοδοχείο θέλει πίσω την ομπρέλα του, Κυριάκο!

Δεν έφτανε για τον πρωθυπουργό ο εξευτελισμός να εμφανίζεται με διαφημιστική ομπρέλα πολυτελούς ξενοδοχείου των Βρυξελλών στο προσκύνημα της...

Σάρον Στόουν, τα σέβη μας

της Χρυσούλας ΠαπαϊωάννουΜια βόλτα στο διαδίκτυο, και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Met Gala της Νέας Υόρκης που...

Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό

 Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει, πλέον, το σκληρό ροκ. Από την 85η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάει το...