Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Το 20% των ασθενών με Covid παρουσιάζουν βλάβη στα όργανα μετά τη θεραπεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά τη θεραπεία πολλοί ασθενείς με Covid δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει την ασθένεια.
Αναφέρουν δύσπνοια και καρδιακές αρρυθμίες.

Ειδικοί από το γερμανικο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης Ουλμ παρατηρούν τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις του Covid-19. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς ένιωθαν λιγότερο ανθεκτικοί από ό, τι πριν από την ασθένεια. Σύμφωνα με την ερευνα, το 20% των ασθενών πάσχουν από βλάβες στα όργανα.

«Είχαμε περίπου 250 ασθενείς μέχρι σήμερα. Το 20% από αυτούς έχουν βλάβη οργάνων”, δήλωσε ο δρ Ντομινίκ Μπάκερτ, υπεύθυνος της ειδικής κλινικής εξωτερικών ασθενών για μακροχρόνιες επιδράσεις Covid στους πνεύμονες, την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι περισσότεροι από τους άλλους ασθενείς αισθάνονται λιγότερο ανθεκτικοί από ό, τι πριν από την ασθένεια, συνεχίζει ο δρ Μπακερτ . Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν βλάβη στα όργανα.

Όταν πρόκειται για βλάβη οργάνων, οι ειδικοί του νοσοκομείου για παρατηρούν κυρίως φλεγμονή στους μύες της καρδιάς , με συνέπεια την καρδιακή ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες, λέει ο Μπάκερτ . «Στην περίπτωση των πνευμόνων, παρατηρούμε ότι η δομή των πνευμόνων αλλάζει και ότι είναι δυνατή η ανταλλαγή  επιβλαβών αερίων», προσθέτει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ