Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Απλήρωτοι οι ιατροί που επιτάχθηκαν για τον κορονοϊό

Γιατροί που επιτάχθηκαν καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι. Διαμαρτύρεται η ΕΙΝΑΠ για την αποψίλωση των νοσοκομείων της Αττικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίταξη 206 ιατρών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών των νοσοκομείων λόγω κορονοϊού. Έκλεισαν τα ιατρεία τους και επιτάχθηκαν.

Σύμφωνα παντως με καταγγελίες κάποιων απ΄ αυτούς τους ιατρούς, από το Μάρτιο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ! Και για να φθάνουν οι καταγγελίες να μεταδίδονται από τηλεοπτικά κανάλια σημαίνει ότι οι επιταγμένοι ιατροί είναι πλέον εκτός εαυτού.

ΕΙΝΑΠ: Η αποψίλωση των νοσοκομείων της Αττικής είναι εγκληματική και δε θα την επιτρέψουμε!

Παράλληλα μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων από νοσοκομεία της Αττικής προς νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της νησιωτικής χώρας.  Όπως καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, «παρά τις διαμαρτυρίες τους συνεχίζονται ασφυκτικές πιέσεις σε αναισθησιολόγους νοσοκομείων της Αττικής να μετακινηθούν προς νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της νησιωτικής χώρας. Και αυτό παρά το γεγονός πως είναι γνωστές στην πολιτική ηγεσία οι τραγικές ελλείψεις αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς επίσης είναι καλά γνωστή στην πολιτική ηγεσία η εξοντωτική υπερκόπωση που έχουν υποστεί επί πάρα πολλούς μήνες όλοι οι συνάδελφοι αναισθησιολόγοι λόγω τόσο της ενασχόλησής τους με τα περιστατικά της πανδημίας (διασωληνώσεις, διακομιδές, κ.λπ.) όσο και με την αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας.

Ιδιαίτερα δε, τώρα που υπάρχει τεράστια πίεση από χιλιάδες ασθενείς που έχουν συσσωρευτεί στις λίστες προς χειρουργείο και πρέπει οπωσδήποτε να εξυπηρετηθούν, η αποψίλωση των νοσοκομείων της Αττικής είναι εγκληματική και δε θα την επιτρέψουμε!

Καλούμε την κυβέρνηση να φροντίσει για την κάλυψη των κενών τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στην Περιφέρεια.

Καλούμε τους συναδέλφους αναισθησιολόγους που δέχονται τέτοιου είδους πιέσεις να επικοινωνούν αμέσως με την ΕΙΝΑΠ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ