Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Α. Βατόπουλος: H Ελλάδα χρειάζεται σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η επιτροπή είπε ότι διατηρούνται οι μάσκες παντού, δεν είπε ποτέ να φύγουν οι μάσκες»

«Υπήρξε κακή διαχείριση της πληροφορίας. Η επιτροπή είπε ότι διατηρούνται οι μάσκες παντού, δεν είπε ποτέ να φύγουν οι μάσκες, », δήλωσε στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι το σημαντικό είναι ο εμβολιασμός αλλά δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο για τα οφέλη του.

«Ο εμβολιασμός είναι ένα εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει να απεμπλακούμε από την συνθήκη της πανδημίας. Πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα και για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό το θέμα», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τη σύγκρουση συμφερόντων σε μέλη της επιτροπής, που εργάζονται σε ιδιωτικούς ομίλους παροχής ιατρικών υπηρεσιών σημείωσε: «Είχαμε ζητήσει να υπάρξει μία δήλωση για τη σύγκρουση συμφερόντων. Παρόλο που το είχαμε ζητήσει, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι που θα ήταν καλό και σκόπιμο και για την έξωθεν καλή μαρτυρία», υπογράμμισε.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας που δεν έχει, όπως και σύστημα δημόσιας υγείας που και αυτό δεν έχει, ώστε να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις, όπως είναι η πανδημία. «Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί επιδημιολογική επιτήρηση, απαιτεί καταγραφές κρουσμάτων και μέτρα περιστολής της διασποράς. Είναι θέματα δημόσιας υγείας και η Ελλάδα δεν έχει δυστυχώς ανεπτυγμένο ένα τέτοιου είδους σύστημα. Είναι στο χέρι μας να μπει στην πολιτική αντιπαράθεση και στον δημόσιο διάλογο», κατέληξε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ