Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Τα παιδιά οι μεγάλοι χαμένοι στη μάχη κατά του κορονοιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα σχολεία εξακολουθούν να μην είναι καλά προετοιμασμένα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Οι αριθμοί είναι προς το παρόν χαμηλοί, αλλά η κατάσταση θα μπορούσε να ανατραπεί ξανά το φθινόπωρο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Τα σχολεία εξακολουθούν να μην είναι καλά προετοιμασμένα για αυτή τη μετάλλαξη , όπως υποστηρίζουν πολλοί γονείς σε ολη την Ευρώπη.

Η Ενωση Προστασίας Παιδιών στη Γερμανία εκφράζει μάλιστα φόβους για «τραγωδία», όπως γράφει η Tagesschau. Λαμβάνοντας υπόψη την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η Ενωση  Προστασίας των παιδιών  τονίζει ότι οι νέοι περιορισμοί για τα παιδιά και τους εφήβους θα αποτελέσουν ένα μεγαλύτερο μειονέκτημα για αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση ζήτησε περισσότερη πρόληψη και καλύτερη προστασία στα σχολεία. «Φοβάμαι ότι τα παιδιά θα είναι και πάλι οι χαμένοι  της πανδημίας», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου, Χάινς   Χίλγκερς . «Υπάρχουν γιορτές με 1000 άτομα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι πάντα γεμάτα. Δεν πρέπει να το  παρακάνουμε με τις ελευθερίες για να μην αντιμετωπίσουμε μια νέα κρίση το φθινόπωρο», τονίζει.

Η Ένωση για την Εκπαίδευση και την Επιστήμη (GEW) ζήτησε επίσης από τα σχολεία να φροντίσουν να εξοπλιστούν καλύτερα, στη διάρκεια του καλοκαιριού. «Χρειάζονται επενδύσεις σε κτίρια, υποδομές, περισσότερο προσωπικό και συσκευές φίλτρου αέρα στις αίθουσες διδασκαλίας», αναφέρει η GEW. «Ακόμα και μετά τις διακοπές, έννοιες υγιεινής όπως τα τεστ και οι μάσκες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αποτροπή της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα».

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, προειδοποίησε μάλιστα  ότι είναι πιθανό να χρειαστούν νέα μέτρα στα σχολεία. Τόνισε μάλιστα ότι  μέτρα όπως η υποχρεωτική μάσκα ή η εναλλακτική διδασκαλία ,πιθανότατα θα εξακολουθούν να είναι απαραίτητα το φθινόπωρο και το χειμώνα»

Το καθήκον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι  να προετοιμάσει τη χώρα για αυτές τις εξελίξεις, γράφει η Tagesschau και προσθέτει ότι πρέπει να υπάρξει πρόσθετη υποστήριξη για  παιδιά από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ