Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Covid-19: Ανησυχίες για την μετάλλαξη Δέλτα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα κρούσματα του κορονοϊού μπορεί να μειώνονται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.  Ήδη η Ρωσία, η Φινλανδία και η Βρετανία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με την μετάλλαξη αυτή που είναι πιο επιθετική.

Στην Βρετανία, η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει  το 95% των κρουσμάτων, γεγονός που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αναβάλει το τελευταίο στάδιο αποσυμφόρησης έως τις 19 Ιουλίου.

Στη Ρωσία επίσης, η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει. «Για να παρακολουθήσετε τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου καλύτερα να μείνετε στο σπίτι σας», συνέστησε στους Μοσχοβίτες ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιανίν. Πιο επιθετική από την «αγγλική» μετάλλαξη Άλφα, η «ινδική» μετάλλαξη Δέλτα, αντιπροσωπεύει τώρα το 99% των νέων κρουσμάτων στη Ρωσία.

Στη Γερμανία εκφράζονται φόβοι για νέο κύμα του ιού το φθινόπωρο. «Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι οι άνθρωποι που θα επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές διακοπές, δεν θα έχουν μολυνθεί», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Εσσης , Φόλκερ Μπουφίερ. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέταρτο κύμα και επιστροφή  στους περιορισμούς επαφής», προσθέτει.

Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν πιστεύει ότι παρά τα τρέχοντα, πολύ χαμηλά ποσοστά μόλυνσης, το φθινόπωρο και το χειμώνα, πιθανότατα θα εξακολουθούν να είναι απαραίτητα μέτρα όπως η χρήση μάσκας. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα», τονίζει ο Σπαν.

Η γερμανική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ για αδράνεια.  «Η πολιτική αποτυχία που είχαμε πέρυσι λόγω ελλείψεων φίλτρων στα σχολεία, τα κατάμεστα λεωφορεία και τρένα και  τα ελάχιστα μέτρα προστασίας στους  χώρους  εργασίας, δεν πρέπει να επαναληφθεί”, δήλωσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, Αμίρα Μοχάμεντ Άλι στην Die Welt. Ζήτησε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα. «Η  ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να μάθει από τα λάθη της», προειδοποιεί η βουλευτίνα της Αριστεράς.

Διαβάστε επίσης

Πιο ανθεκτική στα εμβόλια  η μετάλλαξη delta

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ