Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Εμβόλιο κατά του καρκίνου από την Biontech

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η θεραπεία του πρώτου ασθενούς, μας ενθαρρύνει να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο για τη δυνατότητα εμβολίων που βασίζονται σε mRNA για τη θεραπεία καρκινοπαθών

Η εταιρεία Biontech ξεκινά τη δεύτερη φάση δοκιμής για το εμβόλιο κατά του καρκίνου BNT 111. Το εμβόλιο έχει ήδη γίνει στον πρώτο ασθενή, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.
Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο δοκιμαστικής φάσης, χορηγήθηκε σε έναν ασθενή με ανίατο καρκίνο του δέρματος το εμβόλιο κατά του καρκίνου BNT 111, σε συνδυασμό με το φάρμακο για τον καρκίνο Libtayo της Regeneron και της Sanofi.
Σύμφωνα με τον Biontech, η μελέτη περιλαμβάνει συνολικά 120 ασθενείς. Η εταιρεία Mainz Biontech βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναζήτησης ενός επιτυχημένου εμβολίου κορώνας.

Andreas Arnold / dpa
«Το όραμά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη των μηχανισμών άμυνας του σώματος κατά του καρκίνου και των μολυσματικών ασθενειών. Έχουμε ήδη δείξει τη δυνατότητα εμβολίων που βασίζονται σε mRNA κατά του COVID-19. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καρκίνος είναι επίσης μια παγκόσμια απειλή για την υγεία που είναι πολύ χειρότερη από την τρέχουσα πανδημία », δήλωσε η Δρ. Εζλέμ Τουρετσί, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Biontech. Σύμφωνα με την εταιρεία, το εμβόλιο κατά του καρκίνου BNT 111 χορηγείται ενδοφλεβίως και βασίζεται σε έναν σταθερό συνδυασμό μη μεταλλαγμένων αντιγόνων που κωδικοποιούνται από mRNA που εμφανίζονται σε ορισμένους τύπους καρκίνου. Το εμβόλιο προορίζεται να προκαλέσει μια ισχυρή έμφυτη  απόκριση στο ανοσοποιητικό σύστημα  κατά των καρκινικών κυττάρων.
«Στην πρώιμη κλινική έρευνα, καταφέραμε να προσδιορίσουμε ένα πλεονεκτικό προφίλ ασφάλειας ,γεγονός που μας έδωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το BNT111.

Η θεραπεία του πρώτου ασθενούς στη μελέτη της φάσης 2 μας ενθαρρύνει να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο για τη δυνατότητα εμβολίων που βασίζονται σε mRNA για τη θεραπεία καρκινοπαθών », δήλωσε η Τουρετσί. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την έναρξη περαιτέρω δοκιμών φάσης 2 και για αλλά εμβόλια κατά του καρκίνου το 2021. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο υποψήφιος εμβολιασμός καρκίνου BNT 111 χορηγείται ενδοφλεβίως και βασίζεται σε έναν σταθερό συνδυασμό μη μεταλλαγμένων αντιγόνων που κωδικοποιούνται από mRNA που εμφανίζονται σε ορισμένους τύπους καρκίνου – αυτό προορίζεται να προκαλέσει το πιο ακριβές και ισχυρό έμφυτο και μάθει ανοσοποιητικό απόκριση κατά των«Στην πρώιμη κλινική θεραπεία του πρώτου ασθενούς στη μελέτη της φάσης 2 μας ενθαρρύνει να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο για τη δυνατότητα εμβολίων που βασίζονται σε mRNA για τη θεραπεία καρκινοπαθών», δήλωσε η Türeci. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την έναρξη περαιτέρω δοκιμών φάσης 2 για επιπλέον υποψήφιους για εμβόλια καρκίνου το 2021.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ