Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η Delta προκαλεί διαφορετικά συμπτώματα από τις προηγούμενες μεταλλάξεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαφορετικά συμπτώματα μπορεί να προκαλέσει η μετάλλαξη Delta του κορονοϊού ,η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες. Ο πυρετός εξακολουθεί να αποτελεί σύμπτωμα, αλλά η απώλεια μυρωδιάς και γεύσης, είναι λιγότερο συχνή.

Η μετάλλαξη Delta του κορονοϊού ,η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά συμπτώματα σε ασθενείς από τους προηγούμενους τύπους κορονοϊού, προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες.

Ο καθηγητής Τίμ Σπέκτορ από το Kings College, που διευθύνει έρευνα για την αξιολόγηση των συμπτωμάτων του κορονοϊού , δήλωσε στο BBC ότι «έχουμε εξετάσει από τις αρχές Μαΐου τα πιο κοινά συμπτώματα της μετάλλαξης Delta και διαπιστώσαμε ότι δεν είναι πλέον τα ίδια όπως και πριν.  

Στη Μεγάλη Βρετανία, η μετάλλαξη Delta η οποία θεωρείται πολύ μεταδοτική, αντιπροσωπεύει ήδη περισσότερο από το 90% όλων των κρουσμάτων.

«Ο πυρετός εξακολουθεί να αποτελεί σύμπτωμα, αλλά η απώλεια μυρωδιάς και γεύσης, η οποία προηγουμένως θεωρήθηκε τυπικό σύμπτωμα κορονοϊού, είναι λιγότερο συχνή», τονίζει ο Τιμ Σπέκτορ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ