Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κορονοϊος: Αποτελεσματικά τα Sputnik-V και EpiVacCorona κατά της βρετανικής μετάλλαξης

Τι ανακοινώθηκε για τα συγκεκριμένα ρωσικά εμβόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ερευνητές του κρατικού επιστημονικού κέντρου ιολογίας και βιοτεχνολογίας «Vector», το οποίο ανέπτυξε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, επιβεβαίωσαν την Τρίτη (16/02) την αποτελεσματικότητα των δύο ρωσικών εμβολίων κατά του βρετανικού νέου στελέχους του κορονοϊού, ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή («Rospotrebnadzor»). Δηλαδή του «Sputnik-V» και του «EpiVacCorona».

Τη Δευτέρα (1/502) ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να μελετήσει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων κατά των νέων στελεχών του κορονοϊού, περιμένοντας τη σχετική εισήγησή της στο ζήτημα αυτό έως τις 15 Μαρτίου, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κορονοϊός: 27 χώρες έχουν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Υπενθυμίζεται ότι το Καζακστάν ενέκρινε πρόσφατα για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik-V» κατά του νέου κορονοϊού, ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμό του συγκριμένου εμβολίου στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση 27 χώρες έχουν εγκρίνει μέχρι σήμερα για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Νωρίτερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είχε ανακοινώσει ότι το Μαυροβούνιο και ο Άγιος Βικέντιος ενέκριναν επίσης για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο.

Ο επικεφαλής του «RDIF» Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε την Παρασκευή (12/02) την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται μερικές ακόμη χώρες να εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού μερικές ακόμη χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ