Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: «Στα τέλη του 2021 τελειώνει η πανδημία» – Τι είπε έλληνας καθηγητής στις ΗΠΑ

«Τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα υπάρχουν και την επόμενη χρονιά για να προστατευτούμε»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοντά στα τέλη του 2021 υποστηρίζει ότι θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γουάλντρον των ΗΠΑ, Βασίλης Μαργαρίτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ, 100,3», ο έλληνας καθηγητής τονίζει ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα υπάρχουν και την επόμενη χρονιά για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό.

Ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε ότι ο πιο εφικτός στόχος που μπορεί να τεθεί είναι να έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης μέχρι τον Σεπτέμβριο. Έως τον Ιούνιο, όπως ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης, είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και πρόσθεσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ποσά εμβόλια θα έχουν εγκριθεί και θα είναι διαθέσιμα. Ο αναπληρωτής καθηγητής καθησύχασε, επίσης, όσους ανησυχούν λέγοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια του εμβολίου με το οποίο έχουν ήδη εμβολιαστεί 1,5 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε Ελλάδα και σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η νέα μετάλλαξη, που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, συνεχίζει να εξαπλώνεται και να σκορπά τρόμο.

Εν τω μεταξύ, η πανδημία που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός δεν θα είναι η τελευταία προειδοποίησε την Κυριακή (27/12) ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες να βελτιωθεί η ανθρώπινη υγεία είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία», εάν η ανθρωπότητα δεν αντιμετωπίσει κατά μέτωπον την κλιματική αλλαγή και δεν φροντίσει να ευημερεί το ζωικό βασίλειο, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους καταδίκασε την «επικίνδυνα μυωπική» πολιτική αρκετών ηγετών, που δαπανούν αλόγιστα όταν μαίνεται μια επιδημία και ταυτόχρονα να μην κάνουν τίποτα για να προετοιμάσουν τις χώρες τους για την επόμενη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ