Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Δημόπουλος για κορονοϊό: Πρέπει να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού για να υπάρξει ανοσία

Τι ανέφερε ο καθηγητής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το ποσοστό του πληθυσμού που χρειάζεται να εμβολιαστεί, έκανε λόγο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φράγμα ανοσίας που θα χτιστεί, εξαρτάται από δύο παράγοντες: Πόσα εμβόλια θα έχουμε αλλά και τη διαθεσιμότητα των εταιριών.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών για το ποια θα εφοδιαστεί πρώτη με τα εμβόλια.

Στον δρόμο για τη «θωράκιση της υγείας»

Ο κ. Δημόπουλος έδειξε αισιόδοξος, αναφορικά με το ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να επιτύχουμε στη θωράκιση της υγείας.

Είναι ενθαρρυντικό, όπως επεσήμανε, ότι έχει πέσει ο δείκτης θετικότητας. Παράλληλα, πρέπει να υπάρχει, μέχρι να αποκτήσουμε ανοσία, ένας συνδυασμός που να ισορροπεί ανάμεσα στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Υπενθύμισε τέλος, πως όταν αρχίσει να πραγματοποιείται ο εμβολιασμός, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, δηλαδή μάσκες και αποστάσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ