Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Πιστοποιητικό για όσους εμβολιαστούν για τον κορονοϊό – «Δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο»

Τι είπε η καθηγήτρια στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με πιστοποιητικό θα μπορούν να κυκλοφορούν όσοι εμβολιασθούν με το νέο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο όμως δεν θα είναι υποχρεωτικό, όπως δήλωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή (7/12) ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για να πιστοποιητικό το οποίο θα εκδίδεται μέσα από ειδική ιστοσελίδα και θα μπορούν να το αξιοποιούν αναλόγως οι πολίτες.

«Ως προς την υποχρεωτικότητα είμαστε κάθετοι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες. Είναι αντίθετο με το σύνταγμα μας» διαβεβαίωσε η καθηγήτρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε είναι καλύτερο να γίνει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό, είπε πως υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, ωστόσο οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο για εμβολιασμό στο πικ της πανδημίας. Πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν φαίνεται να έχει μεταλλάξεις που να επιβαρύνουν τον εμβολιασμό, επομένως δεν θα χρειαστεί ένα τρίτο lockdown προκειμένου να εμβολιαστεί ο πληθυσμός.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, όσοι έχουν περάσει κορονοϊό δεν θα χρειασθεί να εμβολιασθούν σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.

Σχετικά με τις παρενέργειες η καθηγήτρια σημείωσε ότι οι γιατροί θα μπορούν να συμπληρώνουν τις όποιες παρενέργειες καταγραφούν, ενώ διευκρίνισε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών μελετών για το νέο εμβόλιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ