Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Τα “φάρμακα” της φύσης: Βότανα για κάθε πρόβλημα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις, όπως είναι οι ημικρανίες, η ουρολοίμωξη ή οι κράμπες αντιμετωπίζονται και προλαμβάνονται αποτελεσματικά με τα “φάρμακα” της φύσης, που δεν είναι άλλα από τα θαυματουργά βότανα. Σας παρουσιάζουμε έναν “οδηγό” για βότανα και αφεψήματα για κάθε πρόβλημα που αλιεύσαμε από το shape.gr.

Κράνμπερι: Καλύτερο για την πρόληψη ουρολοιμώξεων.

Οι περισσότερες ουρολοιμώξεις προκύπτουν από αύξηση του βακτηρίου E. coli στην ουρήθρα και/ή στην κύστη. Το κράνμπερι εμποδίζει τα βακτήρια να αποικήσουν τα τοιχώματα των δύο αυτών οργάνων, δυσκολεύοντας την εμφάνιση της λοίμωξης, όμως αν τα βακτήρια εμφανιστούν εκεί, δε θα τα σκοτώσει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σου συνταγογραφήσει ο γιατρός σου κάποια αντιβίωση. Δεν υπάρχουν γνωστές ιατρικές προφυλάξεις, αν όμως πάσχεις από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή πεπτικό έλκος, η οξύτητα των φρούτων μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σου.

Πράσινο τσάι: Καλύτερο για την πρόληψη του καρκίνου.

Σε όλο και περισσότερες έρευνες υποδεικνύεται πως η κατανάλωση αυτού του ασιατικού τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου. Μάλιστα έχει βρεθεί ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να προλάβει την ανάπτυξη των όγκων των καρκίνων του πνεύμονα και του μαστού, ειδικά στα πρώτα στάδια.

Τζίντερ: Καλύτερο για την ανακούφιση από τη ναυτία.

Είτε νιώθεις ναυτία εξαιτίας του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε απλά επειδή ζαλίζεσαι στα ταξίδια, το τζίντζερ πιθανότατα μπορεί να σε βοηθήσει. Σε δημοσίευση δοκιμών κλινικής έρευνας στην επιθεώρηση Obstetrics & Gynecology συμπεραίνεται πως η ρίζα αυτή αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για τη ναυτία και τον εμετό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μελέτες έχουν επίσης δείξει πως το τζίντζερ είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ναυτίας από τη χημειοθεραπεία. Με την κατανάλωση του φυσικού τζίντζερ έχουν συνδεθεί λίγες παρενέργειες, όμως η κατανάλωσή του σε μορφή σκόνης μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα ή δυσπεψία. Μπορεί, επίσης, να επιτείνει τις καούρες στις έγκυες γυναίκες.

 Τσουκνίδα: Καλύτερο για την αντιμετώπιση της αναιμίας.

Είναι πλούσια πηγή σιδήρου και φυλλικού οξέως. Έχει βρεθεί επίσης πως οι αναλγητικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αναιμίας καθώς και στις εποχικές αλλεργίες και τις ουρολοιμώξεις. Πρόκειται για αποτοξινωτικό βότανο που αυξάνει την παραγωγή ούρων και είναι χρήσιμο για δερματικά προβλήματα.

Κράνο: Καλύτερο για την ανακούφιση των κραμπών από την έμμηνο ρύση.

Δρα ως ηρεμιστικό της μήτρας, μειώνει τη φλεγμονή και χαλαρώνει τους σπασμούς. Είναι τόσο δραστικό που συχνά οι μαίες το χρησιμοποιούν για να σταματήσουν τον πρόωρο τοκετό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ