Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Φρούτα και λαχανικά για καλύτερη ακοή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη απέδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση μιας από τις βασικές αισθήσεις μας: της ακοής.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα ισχυρίζονται ότι όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν απώλεια της ακοής τους. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι η αλλαγή από μια κακή διατροφή με junk-food σε μια διατροφή με καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν μπορεί να αναστρέψει οποιαδήποτε βλάβη έχει ήδη προκληθεί στο ακουστικό σύστημα του οργανισμού.

«Η ακοή μας σχετίζεται με τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας», σημειώνει ο Δρ. Κρίστοφερν Σπάνκοβιτς και προσθέτει: «Το ακουστικό μας σύστημα εξαρτάται από την καρδιαγγειακή, τη νευρική και τη μεταβολική μας υγεία και αν δεν είμαστε υγιείς σε γενικές γραμμές, είναι λογικό να αυξάνεται η ευαισθησία μας απέναντι στην απώλεια της ακοής».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ως υγιεινή διατροφή, οι ερευνητές όρισαν εκείνη που βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών, καθώς και στη χαμηλή πρόσληψη αλατιού και λιπαρών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Audiology.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ