Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη την Ευρώπη θέλει ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάχθηκε ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (WMA) και της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (CPME). Ο επικεφαλής της WMA εκπροσωπεί τους ιατρικούς συλλόγους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών, οι οποίοι ειδικά σε ηλικίες άνω των 60, που το ανοσοποιητικό εξασθενεί, πρέπει να ενισχύονται και με αναμνηστική δόση.

«Είμαι υπέρ διότι οι αρνητές εκτός του ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των άλλων», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.  «Δεν πρόκειται βέβαια να τους εμβολιάσουμε με τη βία, αλλά πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της απερισκεψίας τους: να μην μπορούν να ταξιδέψουν, να πάνε σε μια συναυλία ή σε ένα εστιατόριο. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει σε ολόκληρη την Ευρώπη υποχρεωτικός εμβολιασμός».

Όπως είπε, θεωρεί ορθό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ψήφισε πρόσφατα το γερμανικό κοινοβούλιο, αλλά «η απόφαση όμως ελήφθη πολύ αργά στην Γερμανία και δεν θα βοηθήσει το τέταρτο κύμα, ίσως βοηθήσει το πέμπτο…».ΕΜΒΟΛΙΟ 1

Η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60…

«Συμβουλεύω τους πάντες να κάνουν το συντομότερο δυνατό την αναμνηστική δόση. Πρέπει να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και των παραλλαγών του με κάθε τρόπο. Φανταστείτε τις συνέπειες μιας παραλλαγής τόσο θανατηφόρας όπως ο ιός Έμπολα», τόνισε. Τάχθηκε υπέρ του «υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους στην Ευρώπη, διότι οι αρνητές εκτός τού ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των άλλων» και σημειώνει ότι «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από τον εμβολιασμό και ο κίνδυνος είναι μηδαμινός».

Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι υποστήριξε πως «η πανδημία συνεχίζεται με μεγάλη ορμή στην Ευρώπη. Πρέπει να επαγρυπνούμε, διότι μπορεί να εμφανιστούν και άλλες μεταλλάξεις: Πι, Ρο, Σίγμα. Πρέπει να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και των μεταλλάξεών του με κάθε τρόπο. Φανταστείτε τις συνέπειες μιας μετάλλαξης τόσο θανατηφόρας όπως ο ιός Έμπολα. Γι’ αυτό πρέπει να εμποδίσουμε τις μεταλλάξεις. Η “Όμικρον” είναι πιο μεταδοτική από την “Δέλτα”, αλλά όχι πιο θανατηφόρα και όπως δείχνουν τα επιδημικά μοντέλα θα κυριαρχήσει γύρω στα Χριστούγεννα».

Εξήγησε πως η αναμνηστική δόση «είναι πολύ αποτελεσματική και κατά της “Όμικρον” διότι αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των αντισωμάτων. Ακόμα και εμβολιασμένοι που τυχόν νοσήσουν θα έχουν πολύ ελαφρύτερη εξέλιξη της νόσου. Συμβουλεύω τους πάντες να την κάνουν το συντομότερο δυνατό». Υποστήριξε πως «δεν είναι ασυνήθιστο να επαναλαμβάνονται τα εμβόλια. Για την γρίπη γίνεται κάθε χρόνο. Η μεγαλύτερη συχνότητα τώρα έχει να κάνει με την έλλειψη εμπειρίας για τον συγκεκριμένο ιό και διότι αλλάζει συνεχώς».μασκα 1

Πόσο ισχύει η ανοσία των εμβολιασμένων

Αναφερόμενος στο θέμα της ανοσίας των εμβολιασμένων τόνισε ότι «γνωρίζουμε από την εξέλιξη των αντισωμάτων ότι μετά από 6 μήνες, απομένει περίπου 20-30% της ανοσίας. Κάνοντάς το εμβόλιο νωρίτερα αποκτούμε μεγαλύτερη ανοσία, ιδίως οι ευπαθείς ομάδες και όσοι έρχονται σε συχνή επαφή με κρούσματα κορονοϊού, όπως το νοσηλευτικό προσωπικό. Και εγώ το έκανα νωρίτερα». Ο ίδιος εξήγησε πως «εάν είμαστε τυχεροί και δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα και άλλες μεταλλάξεις δεν θα χρειαστεί (κι άλλο εμβόλιο). Για ορισμένα χρόνια όμως, θα πρέπει να προστατευόμαστε με εμβόλια σε τακτά διαστήματα». Τόνισε πως είναι αναγκαίος ο αναμνηστικός εμβολιασμός για τους άνω των 60, διότι «το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται πολύ πιο αδύναμο και αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και το ενδεχόμενο θανάτου».

Τι πρέπει να γίνει με τα παιδιά;

Σε ό, τι αφορά στα παιδιά 5-7 ετών τόνισε πως πρέπει να εμβολιασθούν, ιδίως «όσα έχουν οποιοδήποτε άλλο νόσημα ή αδύναμο ανοσοποιητικό. Τα υγιή παιδιά νοσούν μεν πολύ ελαφρά, αλλά προσβάλλονται από τον κορονοϊό. Το εμβόλιο ΜRNa είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως, εξαιρετικά ακίνδυνο και δεν προκαλεί καθόλου παρενέργειες σε παιδιά και νέους. Υπάρχει όμως και μια κοινωνική διάσταση: τα παιδιά αποτελούν ένα ρεζερβουάρ του ιού μέσω του οποίου μπορεί να μεταδοθεί. Οι γονείς είναι εκείνοι οι οποίοι τελικά θα το αποφασίσουν σταθμίζοντας και το γεγονός ότι διαφορετικά ίσως τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο λόγω ενδεχόμενης συνεχούς καραντίνας».

Αναφερόμενος σε όσους φοβούνται παρενέργειες του εμβολίου εξήγησε πως όσες εμφανιστούν είναι «μόνο μια μικρογραφία όσων θα υφίστατο όποιος νοσούσε από κορονοϊό και μάλιστα όχι μόνο για δύο-τρεις μέρες. Θα σας δώσω ένα διαφορετικό παράδειγμα: Στο Βατικανό, σε μια συνέντευξη Τύπου, ρωτήθηκα από Αμερικανίδα δημοσιογράφο τι έχω να πω για τους 6.000 θανάτους από τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ. Ο αριθμός αρχικά τρομοκρατεί, αλλά επρόκειτο για θανάτους των οποίων η αιτία δεν είχε ελεγχθεί. Στο ίδιο χρονικό διάστημα εμβολιάστηκαν 150 εκατομμύρια Αμερικανοί. Εάν είχε νοσήσει σοβαρά από κορονοϊό το 1% θα είχαν πεθάνει 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι! Ακόμα και αν είχαν πεθάνει 6.000 λόγω του εμβολίου η διαφορά είναι τεράστια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από τον εμβολιασμό και ο κίνδυνος είναι μηδαμινός».κορονοιος εμβολιο 1

Νέο το εμβόλιο, όχι κι η έρευνα για το εμβόλιο

Σε ό, τι αφορά τις αιτιάσεις των αντιεμβολιαστών ότι πρόκειται για νέο εμβόλιο εξήγησε πως η έρευνα «δεν είναι καθόλου νέα. Νέα είναι η χρήση του κατά ενός νέου ιού. Η τεχνολογία mRNA χρησιμοποιείται εδώ και 20 χρόνια για φάρμακα και το σημαντικότερο είναι ότι καταστρέφονται, εξαφανίζονται εντελώς από τον οργανισμό σε δύο μέρες, ενώ δεν προκαλούν καθόλου μακροπρόθεσμες παρενέργειες ή προβλήματα. Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά λ.χ. από τη θεραπεία του καρκίνου. Άρα, οι ανησυχίες δεν έχουν βάση. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν πιστεύουν πλέον την επιστήμη…».

Μιλώντας για το γεγονός ότι κι οι ανεμβολίαστοι κολλούν ή νοσούν σημείωσε πως «πράγματι δεν αντιμετωπίζεται 100% ο κορονοϊός με τα εμβόλια, ούτε όλες οι παραλλαγές του, γι’ αυτό και κάποιοι νοσούν παρά τον εμβολιασμό. Γνωρίζουμε όμως παράλληλα ότι θα ασθενήσουν πάρα πολύ λιγότερο από τους ανεμβολίαστους. Είμαστε πάρα-πάρα πολύ ασφαλέστεροι εάν έχουμε εμβολιαστεί».

Ο ίδιος δήλωσε υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων εν όψει των γιορτών και πρόσθεσε πως «το αποτελεσματικότερο μέτρο είναι ο περιορισμός των επαφών, διότι έχει άμεση επίδραση και περιορίζει την μετάδοση. Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή των συναθροίσεων είναι απαραίτητα μέτρα. Το αντίθετο θα ήταν ανόητο. Ο ιός ζει από το γεγονός ότι οι άνθρωποι συναντιούνται. Συνέπεια των περιορισμών αυτών είναι ότι τα κρούσματα μειώνονται στην Γερμανία».

Σε ό, τι αφορά στις θεωρίες συνομωσίας εξήγησε πως «στις δημοκρατίες έχει κανείς και το δικαίωμα στην απόλυτη ανοησία. Έστω όμως και αν δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους και να μην θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους μη χρησιμοποιώντας λ.χ. μάσκα σε κλειστούς χώρους. Διαφορετικά μιλάμε για την τυραννία των ανεμβολίαστων. Τα τρία τέταρτα των Γερμανών τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού. Δεν μπορεί η μειοψηφία του 25% να επιβάλει την άποψή του και πρέπει να σέβεται το δικαίωμά των άλλων να επανέλθει η ελευθερία τους και η κανονικότητα».

Ο ίδιος τόνισε πως «δεν θα μπορέσουμε να εξαφανίσουμε τους ιούς ποτέ. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό μέχρι να επιτύχουμε την πολυπόθητη ανοσία. Πότε θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζει κανείς. Κάποια στιγμή όμως ο κορονοϊός θα γίνει όπως ο ιός της γρίπης και θα εμβολιαζόμαστε μια φορά το χρόνο. Ξέρετε, όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην Λατινική Αμερική διέδωσαν μεταδοτικές ασθένειες όπως η ιλαρά, οι οποίες εξολόθρευσαν το 80% του πληθυσμού διότι δεν είχαν κανενός είδους ανοσία. Στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού δεν είχαμε και εμείς αμυντικό μέσο. Εν τω μεταξύ διαθέτουμε όμως τα εμβόλια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ