Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ο EMA εξετάζει το εμβόλιο της Moderna για παιδιά 6 έως 11 ετών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε η αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για το αν το εμβόλιο της Moderna, το Spikevax, μπορεί να γίνει σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών.

Το Spikevax είναι εμβόλιο για την πρόληψη του κορονοϊού, το οποίο προς το παρόν έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση του EMA (CHMP) θα επανεξετάσει τα δεδομένα για το εμβόλιο της Moderna, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας συνεχιζόμενης κλινικής μελέτης που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προτείνει την επέκταση της χρήσης του.

Το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε αξιολόγησης εξαρτάται πάντα από τα δεδομένα που υποβάλλονται. Το τρέχον χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης προβλέπει γνωμοδότηση σε περίπου 2 μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες ή ανάλυση. Πρόκειται για συντομευμένο χρονοδιάγραμμα σε σύγκριση με παρόμοιους τύπους αξιολογήσεων εκτός πανδημίας. Ο Οργανισμός θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του. Στη συνέχεια, η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ