Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Apple: Μείωση παραγωγής του iPhone13 λόγω ελλείψεων τσιπ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μειώνει τον στόχο παραγωγής του κινητού τηλεφώνου iPhone13 η εταιρεία Apple, εξαιτίας των ελλείψεων τσιπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η μείωση της παραγωγής μπορεί να φθάσει στα 10 εκατομμύρια κινητά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η Apple προγραμμάτιζε την παραγωγή 90 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων της σειράς iPhone13 κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αλλά αναθεωρεί τον προγραμματισμό αυτό διότι δύο προμηθευτές της αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς την παράδοση εξαρτημάτων για τις συσκευές.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Texas Instruments παράγει εξαρτήματα οθόνης και η Broadcom ασύρματα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις συσκευές iPhone13 και γι αυτό η Apple αδυνατεί να προχωρήσει στο αρχικό πλάνο παραγωγής. Έλλειψη εξαρτημάτων αναφέρουν και άλλοι μικρότεροι προμηθευτές της Apple.

Η Apple είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές τσιπ στον κόσμο, αλλά παρόλα αυτά βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες προμήθειας εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, που έχει βραχυκυκλώσει πολλές βιομηχανίες του κλάδου σε όλο τον κόσμο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ