Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Οκτώβριος: Ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με το σύνθημα «Σκέψου πριν κάνεις κλικ» ξεκινά σήμερα ο ένατος ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας.

Πρόκειται για μια ετήσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που διοργανώνεται από την Επιτροπή, τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και πάνω από 300 εταίρους στα κράτη μέλη, όπως τοπικές αρχές, κυβερνήσεις, πανεπιστήμια, κέντρα μελετών, ΜΚΟ και επαγγελματικές ενώσεις.

Στο πλαίσιο του μήνα κυβερνοασφάλειας προγραμματίζονται συνέδρια, εργαστήρια, προγράμματα κατάρτισης, σεμινάρια και άλλες δράσεις σε όλη την Ευρώπη για την προώθηση της κυβερνοασφάλειας στους πολίτες και σε οργανισμούς και την παροχή επικαιροποιημένων πληροφοριών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω της ευαισθητοποίησης και της ανταλλαγής ορθών πρακτικών.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, δήλωσε σχετικά: «Δεν θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία αν δεν την εμπιστευόμαστε, και η εμπιστοσύνη βασίζεται στο αίσθημα ασφάλειας. Γι’ αυτό η κυβερνοασφάλεια κατέχει κεντρική θέση στην ψηφιοποίησή μας και στη χρήση της τεχνολογίας. Ιδιαίτερα σήμερα, που λόγω της πανδημίας κάνουμε μέσω του διαδικτύου τόσα πράγματα: εργαζόμαστε, μαθαίνουμε, ψωνίζουμε κ.ά. Υιοθετώντας καλές συνήθειες κυβερνοασφάλειας χτίζουμε μια ασφαλή και προστατευμένη ψηφιακή ζωή».

Η ευαισθητοποίηση για την κυβερνοασφάλεια αποτελεί έναν από τους άξονες της στρατηγικής της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια που ανακοινώθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου του ENISA.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ