Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

AR έργα σε βοτανικούς κήπους

Τα έργα των καλλιτεχνών θα τοποθετηθούν μέσα στην εκάστοτε τοπική χλωρίδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τον Σεπτέμβριο, 12 βοτανικοί κήποι σε έξι χώρες θα φιλοξενήσουν έργα διευρυμένης πραγματικότητας πασίγνωστων καλλιτεχνών όπως ο Άι Γουεϊγουέι και άλλων. Τα ορατά μέσω ειδικής εφαρμογής έργα θα είναι τοποθετημένα μέσα στην χλωρίδα σε μία μείξη του φυσικού με το ψηφιακό.

Τα έργα θα καταστούν ορατά, ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Seeing the Invisible» ( https://www.instagram.com/p/CQs37oAF-XW/ ), η οποία υλοποιείται με τη χορηγία του Outset Contemporary Art Fund και των Βοτανικών Κήπων της Ιερουσαλήμ που συμμετέχουν στο πρότζεκτ. Μεταξύ των άλλων κήπων είναι ο Royal Botanic Garden Edinburgh, ο Kirstenbosch National Botanical Garden στη Νότια Αφρική και η Massachusetts Horticultural Society. Οι οργανωτές περιγράφουν την «Seeing the Invisible» ως «την πρώτη έκθεση αυτού του είδους που υλοποιείται σε συνεργασία με βοτανικούς κήπους από όλον τον κόσμο» ( https://seeingtheinvisible.art/artists/ ).

Χάρη σε εφαρμογή η οποία θα ετοιμαστεί επί τούτου και θα είναι δυνατό το downloading της, τα έργα των καλλιτεχνών θα τοποθετηθούν μέσα στην εκάστοτε τοπική χλωρίδα. Όπως επισήμανε ο εκ των επιμελητών της έκθεσης Tal Michael Haring, η ιδέα ήταν να σπάσουν «το δυαδικό μεταξύ αυτού που συχνά θεωρείται “ φυσικό” έναντι του “ ψηφιακού”». Μάλιστα, η συνιδρύτρια του Outset Contemporary Art Fund, Candida Gertler και η διευθύντρια Mirav Katri έπλασαν νέα λέξη για το είδος της δουλειάς στο show· «Αυτή η έκθεση γεφυρώνει τον φυσικό (physical) και ψηφιακό (digital) κόσμο για να δημιουργήσει ένα νέο “ phygital” μοντέλο» είπαν στην ανακοίνωση για τη «Seeing the Invisible».

«Εξερχόμενοι από την πανδημία, όταν οι εμπειρίες σε εξωτερικούς χώρους και τη φύση έχουν αποκτήσει νέο νόημα και βαρύτητα στη ζωή μας αυτή η έκθεση αντιπροσωπεύει έναν καινούργιο τρόπο για να έρθει ο κόσμος σε επαφή, ταυτόχρονα, με την τέχνη και τη φύση» υπογράμμισε ο Tal Michael Haring.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ