Κυριακή 7 Μαΐου 2023

S.O.S εκπέμπουν τα ΕΛΤΑ για ηλεκτρονική απάτη

Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν τα ελληνικά ταχυδρομεία, και καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, όταν λαμβάνουν μηνύματα που τους ζητούν προσωπικά στοιχεία, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ηλεκτρονικές απάτες ανθούν δυστυχώς, με  αποτέλεσμα πολλές φορές πολίτες και σε μεγαλύτερη ηλικία που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να έχουν χάσει τεράστια χρηματικά ποσά εν μία νυκτί.

Αυτή την φορά τον κώδωνα κινδύνου κρούουν τα ελληνικά ταχυδρομεία, και καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, όταν λαμβάνουν μηνύματα. Επειδή ακριβώς διακινήθηκαν, sms, σε αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, που δεν είχαν καμία σχέση με τα ΕΛΤΑ,εκπέμπεται SOS.

ΤΑ ΕΛΤΑ ΔΕΝ αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (sms) στους πελάτες τους, μέσω των οποίων ζητούν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, με σκοπό την παράδοση κάποιου δέματος.

Επειδή πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing), συστήνεται στους πολίτες να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κακόβουλα μηνύματα,

-να μην απαντήσουν σε αυτά,

-να μην ακολουθήσουν τυχόν συνδέσμους ((Links)

-να μην δώσουν τους προσωπικούς κωδικούς (Username και Password) των τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών τους καρτών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ