Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Μια γυναίκα 82 ετών θα συνοδέψει τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα

Η 82χρονη Ουάλι Φανκ, θα συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα, σε πτήση της εταιρείας του Blue Origin στις 20 Ιουλίου! Έτσι θα είναι η γηραιότερη κυρία που θα έχει ταξιδέψει στο διάστημα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Είχα πει ότι θα ήθελα να γίνω αστροναύτισσα. Όμως, κανείς δεν ήθελε να με πάρει. Δεν πίστευα ότι θα πήγαινα εκεί ψηλά μια ημέρα».

Αυτά είναι τα λόγια της Wally Funk. Της πιλότου που στα 82 της χρόνια, το όνειρό της θα γίνει πραγματικότητα, αφού θα συνοδέψει τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος στο διάστημα! Είναι ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα μετά από δεκαετίες αναμονής!

Η Wally Funk δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ήταν μία από τις 13 γυναίκες του προγράμματος Mercury, που εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν αστροναύτες τη δεκαετία του 1960. Μετά από δεκαετίες αναμονής, σύντομα θα γίνει το γηραιότερο άτομο στον κόσμο που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Ο μόνος λόγος που η 82χρονη Wally δεν είχε καταφέρει να πετάξει ψηλά, ήταν το φύλο της!

Μοιάζει οξύμωρο μια γυναίκα τόσο έμπειρη να μην μπορεί να πετάξει,για λόγους που μόνο την εμπειρία της δεν αφορούν. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορώ να πετάξω, λέει. Έχει 19.600 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό της και έχει διδάξει πάνω από 3.000 άτομα να πετούν.

Η στιγμή που ο Τζέφ Μπέζος τη ρωτά αν θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα, είναι μοναδική με την ίδια να απαντά αμέσως ναι γεμάτη ενθουσιασμό!

«Καλώς ήρθες Wally» αναφέρει σε post της στο Twitter, η Blue Origin ενώ ο Τζεφ Μπέζος ανάρτησε το σχετικό βίντεο στο Instagram.

Η Blue Origin ανακοίνωσε ότι η Funk θα επιβιβασθεί στις 20 Ιουλίου από το Τέξας, συμμετέχοντας ως «τιμώμενη καλεσμένη».

Η 82χρονη, ο Μπέζος, ο αδερφός του και ο νικητής της φιλανθρωπικής δημοπρασίας θα είναι οι πρώτοι που θα πετάξουν σε μία ολιγόλεπτη πτήση με έναν πύραυλο New Shepard.

Η Funk ήταν η πρώτη γυναίκα επιθεωρητής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ και η πρώτη γυναίκα ερευνήτρια στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών.

«Κανείς δεν περίμενε περισσότερο (από την Wally)», είπε ο Μπέζος στο  βίντεο που ανάρτησε στο Instagram.

https://www.instagram.com/tv/CQyQ_asFQEO/?utm_source=ig_embed

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ