Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Πρ. Κομισιόν: «Έρχονται διάδρομοι 5G στην Ελλάδα και υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική υποδομή»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Ελλάδα, το NextGenerationEU θα δημιουργήσει διαδρόμους 5G και θα επενδύσει σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική υποδομή που θα συνδέσει όλη τη χώρα, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, παρευρισκόμενη Brussels Economic Forum

«Στην Ελλάδα, το NextGenerationEU θα δημιουργήσει διαδρόμους 5G και θα επενδύσει σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική υποδομή που θα συνδέσει όλη τη χώρα» ήταν η δήλωση της Προέδρου της Κομισιόν, για την Ελλάδα στο πλαίσιο απαρίθμησης των ωφελειών που θα έχουν τα κράτη μέλη από το το NextGenerationEU.

Από το βήμα στο Brussels Economic Forum, όπου παρευρέθηκε  η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε τα εξής:«στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις, προβλέψαμε ότι η οικονομία μας θα αναπτυχθεί 4,2% αυτή τη χρονιά και 4,4% το 2022» και «τα νούμερα φαίνονται όλο και καλύτερα όσο προχωράει η χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι σε 18 μήνες από τώρα, όλα τα 27 κράτη μέλη θα έχουν επιστρέψει στο δρόμο, θα έχουν ανακάμψει από την κρίση. Κανείς δεν περίμενε αυτό πριν από λίγους μήνες».

Ο μηχανισμός SURE συνέβαλε στη διάσωση θέσεων εργασίας και εταιρειών ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν και ανέφερε ότι ο στόχος είναι να εξοπλιστούν οι κοινωνίες ώστε να είναι πιο ανθεκτικές και πιο ισχυρές.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ