Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Οι προληπτικοί δεν θέλουν το «iphone 13»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Apple: «Γρουσουζιά» το νέο iphone

H Apple ετοιμάζεται να λανσάρει στα τέλη Σεπτεμβρίου το “ iphone 13”,αλλά αντιμετωπίζει ήδη ένα μεγάλο πρόβλημα : Τη …γρουσουζιά ,που για πολλούς προληπτικούς συνδέεται με τον αριθμό …13.

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10 και 15 Ιουνίου από αμερικανικό  ιστότοπο SellCell.com σε δείγμα περισσότερων από 3.000 πελατών της  Apple σε όλον τον κόσμο  άνω των 18 ετών., έδειξε ότι το 74% των ερωτηθέντων  δήλωσαν πως θα προτιμούσαν ένα  όνομα διαφορετικό από το iPhone 13, για το επερχόμενο smartphone. Παρ ‘όλα αυτά, μόνο το 18,3% δήλωσε ότι θα απέκλειαν  εκ των προτέρων την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό και για να μην χάσει πελάτες, η Apple εξετάζει ήδη άλλα ονόματα . Στην έρευνα, ακούστηκαν και   εναλλακτικά ονόματα: “iPhone (2021)” (38%), “iPhone 21” (16%), “iPhone 12S” (13%) και “iPhone 14” (7%) .

Οι ρίζες της δεισιδαιμονίας  για τον αριθμό 13  ανιχνεύονται στη Βίβλο και τον Μεσαίωνα. Η προκατάληψη ξεκίνησε τον 17ο αιώνα και η ρίζα του βρίσκεται στο Μυστικό Δείπνο! Όπως όλοι ξέρουμε, ο Ιησούς είχε 12 μαθητές, άρα στο Μυστικό Δείπνο μαζί με αυτόν ήταν 13 άτομα! Και τελευταίος, δηλαδή 13ος, στη σειρά ήταν ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, που πρόδωσε το Δάσκαλό του.

Εκτοτε, τον αριθμό 13 απεχθάνονται  όλο και  περισσότεροι δεισιδαίμονες  σε όλο τον κόσμο. Για να δείξει τον παράλογο  αυτό φόβο, το 1910, ο Αμερικανός ψυχίατρος  Ισαντορ Χένρι  Κόριατ  επινόησε ακόμη και έναν νέο όρο: «Δεκατριοφοβία» (triscaidecaphobia) . Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Στρες και το Ινστιτούτο Φοβίας στο Ασβιλ της Βόρειας Καρολίνα, υποφέρουν από «δεκατριοφοβία» 17 έως 21 εκατομμύρια άτομα.  Ένα πρόβλημα που δύσκολα θα αγνοήσει η  Apple , αν δεν θέλει να διακινδυνεύσει να χάσει το πιο προληπτικό κομμάτι των πελατών της  για ένα απλό ζήτημα. Αν  για τον αμερικανικό κολοσσό ο  πελάτης έχει πάντα δίκιο, μένει να διαπιστωθεί …

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ