Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Προβλήματα στο Android: Πολλές εφαρμογές «κρασάρουν» – Πώς να το διορθώσετε

Διορθώθηκε άμεσα από την Google

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοένα και περισσότερες αναφορές έκαναν λόγο για προβλήματα με διάφορες εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα Android. Συγκεκριμένα, Gmail, Yahoo Mail, Google Chrome και άλλες, φαίνεται να μη λειτουργούσαν σωστά ενώ υπήρχαν και αναπάντεχοι τερματισμοί των εφαρμογών, ενώ η επανεκκίνηση του τηλεφώνου δε διόρθωνε το πρόβλημα.

Το γεγονός όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αναστάτωση και την όλη αυτή κατάσταση ακολούθησε ένας καταιγισμός αναφορών στα κοινωνικά δίκτυα. Η Google εντόπισε άμεσα το πρόβλημα, ενημερώνοντας πως γι’ αυτό ευθύνεται η εφαρμογή συστήματος «Android System WebView». Σημειώνεται πως η εν λόγω εφαρμογή επιτρέπει το άνοιγμα ενός browser εντός των εφαρμογών, όπως, π.χ., όταν ανοίγεις έναν σύνδεσμο από το Gmail για να βλέπεις απευθείας την ιστοσελίδα από εκεί.

Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες

Η πιο αποτελεσματική λύση για να απαλλαγεί κάποιος από το πρόβλημα είναι να απεγκαταστήσει τα updates (ενημερώσεις) του WebView μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής του. Ακολούθως πάει στην ενότητα Apps (εφαρμογές), όπου θα βρει την εφαρμογή Android System WebView, επιλέγοντας τέλος «Uninstall Updates» (απεγκατάσταση ενημερώσεων).

Μάλιστα, την οδηγία αυτή πρότεινε και ο επίσημος λογαριασμός της Samsung στις ΗΠΑ, όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet. Πάντως, το πρόβλημα φέρεται να έχει αποκατασταθεί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ