Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά η Apple μέχρι το 2024

Το concept είναι ο σχεδιασμός μιας νέας μπαταρίας που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος και θα αυξήσει την εμβέλεια αυτονομίας του αμαξιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο φαίνεται πως θα προχωρήσει η «Apple» στις αρχές του 2024, το οποίο θα διαθέτει, μάλιστα, μία πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας και χωρίς… οδηγό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Reuters», ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας προχωρά με άκρα μυστικότητα στο «Project Titan», το οποίο αφορά στην δημιουργία ενός αυτοκινήτου με επαναστατική μπαταρία και ένα πλήθος αισθητήρων (LiDAR) χάρις στους οποίους θα αντιλαμβάνεται πλήρως τον χώρο στον οποίο θα κινείται και πιθανότατα θα οδηγείται από μόνο του.


Για την επαναστατική μπαταρία το «Reuters» αναφέρει πως θα δούμε έναν καινοτόμο σχεδιασμό που θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία στο όχημα, ενώ η Apple πειραματίζεται με τη χρήση φωσφορικού σιδήρου – λιθίου που δεν υπερθερμαίνεται και ακυρώνει την ανάγκη για κοβάλτιο. Για τη μπαταρία, το «Reuters» τονίζει πως θα είναι τόσο καινοτόμα, όσο το πρώτο «iPhone».

Πιθανότατα η κατασκευή του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια κάποιας εταιρείας που είναι παραδοσιακή δύναμη στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς να έχει γίνει, ωστόσο, γνωστό κάποιο όνομα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ