Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ευθυνόμαστε για την εκλογή Τραμπ το 2016, παραδέχεται το Facebook

Τι αναφέρει σε σημείωμά του στέλεχος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εν μέσω των σκανδάλων που έπληξαν το Facebook, όπως αυτό της Cambridge Analytica, με την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών, αλλά και τις κατηγορίες ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ, το σημείωμα ενός επιφανούς στελέχους του που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες για τη συμβολή του μέσου στην εκλογή Τραμπ.

Ο Andrew Bosworth, αντιπρόεδρος του τμήματος AR/VR της Facebook, σε σημείωμά του προς τους εργαζόμενους με μερικές σκέψεις του για το 2020, που δημοσίευσε η The New York Times, αναφέρει ότι το κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας ευθύνεται ξεκάθαρα για την εκλογή του Donald Trump το 2016, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία να μην εκμεταλλευτούν την ισχύ του Facebook για να εμποδίσουν την επανεκλογή του στις φετινές εκλογές.

«Ήταν, λοιπόν, το Facebook υπεύθυνο για τν εκλογή του Donald Trump; Νομίζω ότι η απάντηση είναι ναι, αλλά όχι για τους λόγους που μπορεί να νομίζει κανείς. Δεν εκλέχθηκε λόγω παρέμβασης των Ρώσων ή παραπληροφόρησης από την Cambridge Analytica. Εκλέχθηκε επειδή έτρεξε την καλύτερη ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια προώθησης που έχω δει ποτέ από οποιονδήποτε άλλο. Τελεία.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Bosworth κάνει αναφορά στο σημείωμα στα μεγαλύτερα σκάνδαλα που απασχόλησαν το Facebook, τονίζοντας όμως ότι ορισμένες από τις λεπτομέρειες που δημοσιεύθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Παράλληλα αναρωτιέται κατά πόσο υπήρξε ρώσικη επιρροή στη γνώμη των ψηφοφόρων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ