Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τσιτσιπάς: «Πρέπει να γίνω πιο εγωιστής μέσα στο γήπεδο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, ετοιμάζεται για το τουρνουά του Παρισιού Paris Masters, στο οποίο θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Λόιντ Χάρις και στον Άλεξ ντε Μινόρ, στο 2ο γύρο της διοργάνωσης και προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τον τρόπο που θα ήθελε ο ίδιος να αγωνίζεται εντός γηπέδου.

Πρέπει να βγάλω τα «δολοφονικά» μου ένστικτα στο γήπεδο

Ο έλληνας τενίστας, που θα λάβει μέρος στο συγκεκριμένο τουρνουά τέταρτη φορά στην καριέρα του, τόνισε για τους στόχους του: «Απομένουν ακόμη δύο τουρνουά και θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα στο γήπεδο. Πρέπει να γίνω πιο εγωιστής μέσα στο γήπεδο, αλλά και να βγάλω τα «δολοφονικά» μου ένστικτα. Έτσι πρέπει να είσαι. Οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου είναι πολύ εγωιστές και θέλουν τα πάντα για τον εαυτό τους. Έτσι πρέπει να είμαι κι εγώ» τόνισε.

«Όταν είμαι στο γήπεδο πιστεύω ότι μπορώ να διαχωρίσω τα όσα συμβαίνουν έξω από αυτό με τα όσα συμβαίνουν μέσα εκεί. Όταν γίνεσαι μαλθακός και σκέφτεσαι συναισθηματικά, δεν είναι και τόσο καλό. Αυτές είναι μερικές ιδιότητες που έχουν αναπτύξει οι κορυφαίοι παίκτες, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, χωρίς να ενδιαφέρονται τι πραγματικά συμβαίνει στην άλλη πλευρά του γηπέδου και στον αντίπαλό τους».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ