Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Τραγωδία: Η αυτοκτονία του Γιάννη Κοσκινιάτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από μικρός ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο σε μια ομάδα: Στον Ολυμπιακό! Στους φίλους του έλεγε: «Δεν θα παίξουμε κάποια στιγμή με τον Διαγόρα; Θα είμαι τόσο καλός που θα τους αναγκάσω να με πάρουν με μεταγραφή».

Δυστυχώς για τον Γιάννη Κοσκινιάτη το νήμα της ζωής κόπηκε, η σωστότερα το έκοψε, εκείνο το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου 2008 όταν η ομάδα του έπαιζε με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Το «χαμογελαστό παιδί» αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Πήρε το μηχανάκι του, ανέβηκε στον Προφήτη Ηλία κι έπεσε στο κενό!

Είχαν προηγηθεί πολλά. Ο θάνατος του αδελφού του Ανδρέα, σε τροχαίο, τον είχε κλονίσει. Χτύπησε ένα τατουάζ που έγραφε «αγάπη, ειρήνη, οικογένεια», αλλά λίγο αργότερα προσπάθησε να το σβήσει. Έλεγε ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί, τον κυνηγούσαν… Κινέζοι στον ύπνο του!

Η αλήθεια είναι ότι μεσολάβησαν πολλά. Στο ματς που περίμενε μια ζωή δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ήταν τραυματίας, προερχόταν από εγχείρηση. Δύο μέρες νωρίτερα είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει, βρέθηκε ένα μήνυμα στο κινητό του που έγραφε: «Συγγνώμη που σας απογοητεύω όλους, δεν μπορώ να συνεχίσω να ζω».

Τη μέρα του ματς είχε ζητήσει από τον προπονητή του Παύλο Δερμιτζάκη να βρίσκεται κι αυτός στο γεύμα της ομάδας, το μεσημέρι. Δεν πήγε.

Η είδηση της αυτοκτονίας του έγινε γνωστή στη διάρκεια του αγώνα. Από πρόβλημα στον ηλεκτροφωτισμό (το ματς ήταν βραδινό) έσβησαν οι προβολείς στο 77′. Εκεί από στόμα σε στόμα έγινε γνωστή η είδηση Ο κόσμος στην εξέδρα άρχισε να φωνάζει «Μπόσκι, Μπόσκι», από την παραφθορά του ονόματός του. Οι συμπαίκτες του έκλαιγαν.

Αφιέρωμα στον Γιάννη Κοσκινιάτη από τους φίλους του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ