Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Άλεξ Κινιόνες: Υποψίες ότι η δολοφονία του συνδέεται με διακίνηση ναρκωτικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την συγκίνηση για τη δολοφονία του 32χρονου σπρίντερ Άλεξ Κινιόνες στον Ισημερινό, την περασμένη εβδομάδα, διαδέχτηκε ο φόβος ότι μπορεί να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο που ονόμασε «Τζόνσον Τ.» για συμμετοχή στη δολοφονία του χάλκινου Παγκόσμιου Πρωταθλητή των 200μ στο Κατάρ το 2019.

Η χώρα έχει βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου των «βαρώνων της κοκαΐνης» από την γειτονική Κολομβία και το Μεξικό. Τα εκτεταμένα αφύλακτα σύνορα με την Κολομβία, αλλά και η διέξοδος στον Ειρηνικό Ωκεανό την έφεραν στο επίκεντρο ενός ακήρυχτου πολέμου. Μόνο το 2021 περισσότεροι από 1.900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

Ο covid-19 και η πολιτική αστάθεια την έφεραν στο στόχαστρο των συμμοριών. Ο πρώτος διέλυσε την οικονομία της. Η πολιτική αστάθεια έχει να κάνει με τη διαφθορά. Ο πρώτην τραπεζίτης Γκιγιέρμο Λάσο βρίσκεται στην εξουσία επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος. Η ανάμειξή του στα «Pandora Papers» και οι κατηγορίες για εξαγωγή συναλλάγματος στο εξωτερικό έφεραν κυβερνητική αστάθεια. Στο Κογκρέσο την πλειοψηφία έχει το σοσιαλιστικό κόμμα του Ραφαέλ Κορέα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ