Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, σήμερα από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, έγινε η παράδοση και πλέον η Ολυμπιακή Φλόγα είναι έτοιμη να ταξιδέψει για τη Κίνα εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022.

Σε μια λιτή τελετή, χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω περιορισμών για την πανδημία, η Φλόγα παραδόθηκε στους Κινέζους διοργανωτές από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, που την έδωσε στα χέρια του αντιπροέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2022», Γιου Ζαϊκίνγκ. Ο Γιου στη συνέχεια άναψε έναν κόκκινο φανό στα χρώματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022.

2 3
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στο Σινικό Τείχος και σε άλλα μέρη της Κίνας, φέροντας μαζί της, το φως της ειρήνης και της φιλίας», δήλωσε ο Κινέζος παράγοντας και πρόσθεσε: «Η Κίνα στοχεύει στη διοργάνωση ασφαλών και υπέροχων Αγώνων».

Η κινεζική αντιπροσωπεία με την Ολυμπιακή Φλόγα, θα αναχωρήσει σήμερα και αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί (στις 10 τοπική ώρα, ξημερώματα για την Ελλάδα) όπου και θα ξεκινήσει το ταξίδι της στην χώρα, έως ότου ανάψει ο βωμός των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο που θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Τη Δευτέρα από τα χέρια του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο στην κωπηλασία, Στέφανου Ντούσκου, άναψε ο βωμός στην Ακρόπολη, ενώ την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» παρέδωσε στον Στέφανο Ντούσκο η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Αριάδνη Σπανάκη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ