Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Εθνική Ελπίδων: Από τη Λευκορωσία με κορονοϊό (video)

Η περιπέτειά της άρχισε στη Λευκορωσία, στη πόλη Ζοντζίνα, την περασμένη Παρασκευή, όπου έδωσε επίσημο αγώνα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, νίκησε 2-0 την αντίστοιχη της χώρας και στη συνέχεια έπρεπε να αγωνιστεί την Δευτέρα στην Κύπρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η απίστευτη περιπέτεια της Εθνικής Ελπίδων συνεχίζεται. Δέκα ποδοσφαιριστές και τρεις συνοδοί που εντοπίστηκαν θετικοί στον covid-19 παραμένουν στην Κύπρο κι αναζητείται τρόπος να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο αφού δεν υπάρχει αεροπορική εταιρεία πρόθυμη να νοικιάσει αεροπλάνο για να μεταφέρει άτομα με συμπτώματα covid-19.

Η Εθνική Ελπίδων στο ποδόσφαιρο αποτελείται από παίκτες κάτω των 21 χρόνων στην πλειοψηφία τους. Η περιπέτειά της άρχισε στη Λευκορωσία, στη πόλη Ζοντζίνα, την περασμένη Παρασκευή, όπου έδωσε επίσημο αγώνα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, νίκησε 2-0 την αντίστοιχη της χώρας και στη συνέχεια έπρεπε να αγωνιστεί την Δευτέρα στην Κύπρο.

Οι διεθνείς, μετά το ματς, πήγαν στην πρωτεύουσα Μινσκ, πέταξαν για Κωνσταντινούπολη, έμειναν τέσσερις ώρες στο αεροδρόμιο μέχρι να φθάσει η ώρα της πτήσης για Αθήνα. Από εκεί μπήκαν σε νέα πτήση για τη Λάρνακα. Δηλαδή σε λίγες ώρες πήγαν σε τέσσερα αεροδρόμια και εκτέθηκαν, όπως είναι φυσικό, σε χιλιάδες ανθρώπους.

Στα τεστ που έκαναν στην Κύπρο εντοπίστηκαν τα 13 θετικά κρούσματα. Τα δέκα σε ποδοσφαιριστές και τα τρία σε συνοδούς. Κινητοποιήθηκαν οι αρχές, απομονώθηκαν οι ασθενείς που πάντως παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα κι άρχισε η ιχνηλάτηση.

Εκεί αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα που εντοπίζονται όταν ομάδες υποχρεώνονται να επισκεφθούν χώρες υψηλού κινδύνου. Η ελληνική ομάδα πήγε σε μια βιομηχανική πόλη της Λευκορωσίας, τη Ζοντζίνα, που είναι γνωστή για την τοπική ποδοσφαιρική της ομάδα την Τορπέντο, αλλά και το εργοστάσιο φορτηγών αυτοκινήτων BeIAZ που απασχολεί 11.000 εργάτες σε συνολικό πληθυσμό, περίπου 70.000 κατοίκων! Στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή φιλοξενούνταν εκατοντάδες πρόσφυγες από αυτούς που η Λευκορωσία επιδιώκει να στείλει στη Δύση ως αντίποινα για τα μέτρα αποκλεισμού της ΕΕ.

Οι παγκόσμιοι οργανισμοί αμφισβητούν τα επίσημα στοιχεία για την πανδημία που ανακοινώνει η κυβέρνηση Λουκασένκο.

Για παράδειγμα, την Τρίτη ανακοίνωσε 2.406 κρούσματα σε πληθυσμό 9,5 εκ. κατοίκων και 17 θανάτους, όταν η Ελλάδα την ίδια μέρα είχε 3.065 κρούσματα και 32 θανάτους με πληθυσμό 11,5 εκ.,

Συνολικά στη Λευκορωσία έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 563.813 άτομα και έχουν 4.336 νεκρούς, όταν στην Ελλάδα, από την έναρξη της πανδημίας, καταγράφονται 682.394 κρούσματα και 15.210 θάνατοι!

Μέλη της αποστολής υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, η ζωή είχε τους κανονικούς ρυθμούς, ενώ θυμήθηκαν ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν είχε ανασταλεί κάθε αθλητική διοργάνωση σε όλο τον κόσμο, η χώρα ξεκίνησε κανονικά το πρωτάθλημα της που ήταν το μοναδικό στον πλανήτη με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από τους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν εκεί!

Επιπλέον η ομάδα ανδρών της Λευκορωσίας δεν αγωνίζεται στη χώρα της. Η ΟΥΕΦΑ την υποχρεώνει να δίνει σε άλλες χώρες τους αγώνες της για λόγους ασφαλείας των ξένων αποστολών. Κι όμως, η ίδια, υποχρεώνει τις… μικρότερες εθνικές να αγωνίζονται όχι μόνο στην ίδια τη χώρα, αλλά και σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Στη χώρα οι πολίτες εμβολιάζονται με το ρωσικό εμβόλιο, αλλά ο ρυθμός είναι εξαιρετικά χαμηλός, ενώ η χώρα είναι 19η στην Ευρώπη σε τεστ ανίχνευσης κι όλα αυτά με βάση επίσημα, αλλά αμφισβητούμενα στοιχεία.

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα της περασμένης Παρασκευής

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ