Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Το σενάριο που δίνει ελπίδες στην Εθνική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το εμπόδιο για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ εξ αρχής ήταν ψηλό. Μετά την ήττα στη Σουηδία έγινε… πανύψηλο. Δεν έγινε… τοίχος, όπως η κατάκτηση της πρώτης θέσης. που οδηγεί στην απ’ ευθείας πρόκριση. Εκεί οι τρεις έγιναν δύο, η Σουηδία και η Ισπανία.

Αυτή τη στιγμή οι Σουηδοί έχουν 15 βαθμούς. Ακόμα κι αν χάσουν τα δύο επόμενα ματς στη Γεωργία (11/11) και στην Ισπανία (14/11) εμείς δεν προλαβαίνουμε.

Η Ελλάδα λοιπόν στηρίζει Σουηδία στα δύο επόμενα ματς, περισσότερο κι από τον Μάρκους Μπεργκ, για να μπορέσει να έρθει 2η. Πρέπει όμως να νικήσει την Ισπανία (11/11) στο ΟΑΚΑ. Είναι το πανύψηλο εμπόδιο που λέγαμε στην αρχή. Κι αμέσως μετά να κερδίσει το Κόσοβο, επίσης στο ΟΑΚΑ. Έτσι οι 9 βαθμοί που έχουμε σήμερα γίνονται 15.

Ισοβαθμία με τη Σουηδία δεν μας συμφέρει. Ακόμα κι αν έχουμε 15 βαθμούς οι αντίπαλοί μας είναι καλύτεροι στη διαφορά των γκολ (πρώτο κριτήριο). Έχουν «+9» κι έχουμε «+1». Ούτε η… Βραζιλία δεν καλύπτει τέτοια διαφορά!

Χάνουμε… πανηγυρικά και στα δύο επόμενα κριτήρια: Την καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ μας ματς με τους Σουηδούς,

Τι μένει για τη 2η θέση; Να χάσει η Ισπανία από την Ελλάδα κι έπειτα να χάσει και πάλι στην έδρα της από τη Σουηδία. Εύκολο; Το αντίθετο. Μάλλον απίθανο.

Συμπέρασμα; Το πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα. Χαρίσαμε βαθμούς από τη Γεωργία (1-1 στην Τούμπα), ακόμα και στο Κόσοβο εκτός (1-1).

Έχουμε νεανική ομάδα, με ταλέντο και πείσμα. Αν αποκτήσει και αξιοπιστία στα θεωρητικά εύκολα ματς, αν εξοικειωθεί με το γκολ τότε μπορεί να έχουμε καλύτερες μέρες. Στη Στοκχόλμη στο α΄ μέρος η Ελλάδα είχε δύο δοκάρια και ένα γκολ που (ορθώς) δεν μέτρησε. Σε τέτοια ματς δεν μπορεί καμιά ομάδα να έχει περισσότερες ευκαιρίες. Μια δύο, το πολύ, καλείται να αξιοποιήσει.

Α, και κάτι τελευταίο. Τα νεύρα ποτέ δεν ωφέλησαν ποτέ κανένα. Σε τέτοιες διοργανώσεις που οι δύο κίτρινες είναι τιμωρία (μια αγωνιστική) απαγορεύεται η κάρτα για διαμαρτυρία.

Τι σημαίνει δεύτερη θέση στον όμιλο: Ελπίδα. Οι δεύτερος ομάδες των 10 ομίλων μαζί με άλλες δύο από τη Λίγκα των Εθνών δημιουργούν μια 12άδα. Θα δημιουργήσουν τρία διαφορετικά που θα δώσουν ημιτελικό (24-24 Μαρτίου 2022) και τελικό (28-29 Μαρτίου 2022). Οι νικητές των τριών τελικών μπαίνουν στο αεροπλάνο για Κατάρ. Οι υπόλοιποι βλέπουν τα ματς από την τηλεόραση!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σουηδία 6 15 12-3

2. Ισπανία 6 13 13-5

3. ΕΛΛΑΔΑ 6 9 7-6

4. Γεωργία 7 4 4-12

5. Κόσοβο 7 4 4-14

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ελλάδα – Ισπανία

Γεωργία – Σουηδία

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ελλάδα – Κόσοβο

Ισπανία – Σουηδία

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ