Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Όμηρος της Goldman Sachs η Μπαρτσελόνα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs μπήκε για τα καλά στην Μπαρτσελόνα. Με ένα δάνειο των 500 εκ. ευρώ που ενέκρινε τον περασμένο Μάιο, αλλά και νέο που αναμένεται να δοθεί για την ανακατασκευή του γηπέδου της ομάδας αποκτά πλέον λόγο. Ουσιαστικά η ομάδα της Καταλωνίας βρίσκεται υπό κηδεμονία.

Το παραδέχτηκε ο πρόεδρός της Ζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής. Τα οικονομικά στοιχεία προκαλούν τρόμο.

Τα χρέη φθάνουν το 1,35 δις ευρώ!

Στους ποδοσφαιριστές οφείλονται 389 εκ. ευρώ.

Η οικονομική ζημιά για την περίοδο 2020-21 ήταν 481 εκ. ευρώ.

Η Αμερικανική τράπεζα δέχτηκε να βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο με επιτόκιο 1,9% αντί του 6% που προσέφεραν άλλες τράπεζες.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι το ναυάγιο της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκα στέρησε από τον σύλλογο έσοδα 1,5 δις ευρώ, ενώ η πανδημία και τα κλειστά γήπεδα έκαναν ακόμα μεγαλύτερη τη ζημιά.

Μίλησε και για τον Λιονέλ Μέσι, υποστηρίζοντας ότι είχε την πεποίθηση ότι θα ένα διάστημα θα αγωνιζόταν δωρεάν μέχρι να ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση!

Η αντιπολίτευση από την άλλη πλευρά μιλά για την τεράστια αύξηση των λειτουργικών εξόδων, τις αμοιβές των μελών του ΔΣ υπό μορφή εξόδων, αλλά και κάποια συμβόλαια ποδοσφαιριστών που περιείχαν καταχρηστικούς όρους για τον σύλλογο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ