Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Μάνι Πακιάο: Το αντίο του κορυφαίου πυγμάχου που ξεκίνησε από χαμίνι και μπήκε στη λίστα Forbes

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κορυφαίος πυγμάχος Μάνι Πακιάο με ανάρτησή του στο twitter ανακοινώνει την αποχώρησή του από τα ρινγκ στέλνοντας και ένα ισχυρό μήνυμα:

 «Στους καλύτερους fans και στο καλύτερο άθλημα του κόσμου… Ευχαριστώ! Ευχαριστώ για όλες τις υπέροχες αναμνήσεις. Αυτή είναι η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου, αλλά είμαι εντάξει. Κυνηγήστε τα όνειρά σας, δουλέψτε σκληρά και θα δείτε τι θα συμβεί. Αντίο»

Απο «χαμίνι» … στη λίστα του Forbes

Ο Πακιάο χρειάστηκε μόλις τρία χρόνια επαγγελματικής πορείας για να φτάσει στον πρώτο παγκόσμιο τίτλο το 1998. Από εκείνο το σημείο και μετά, τα ρεκόρ υπήρξαν ασύλληπτα. Παραμένει ο μόνος πυγμάχος στην ιστορία με ζώνες σε 8 διαφορετικές κατηγορίες βάρους.

Εγκατέλειψε λόγω ακραίας φτώχειας το σχολείο και για ένα διάστημα έζησε σαν άστεγο χαμίνι στους δρόμους της Μανίλα. Όταν ξεκίνησε την πυγμαχία ήταν τόσο αδύνατος που, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του, έβαζε πέτρες στις τσέπες του για να πιάσει το κατώτατο επιτρεπτό όριο βάρους. Το 2016 το Forbes τον κατέταξε στην 63η θέση των πιο καλοπληρωμένων αθλητών με έσοδα κοντά στα 25 εκατ. δολάρια!!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ