Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κέρκυρα: Αντί για ταλέντα φυτρώνουν… χόρτα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνήθως σε μια αθλητικοί εγκατάσταση ρίχνονται αθλητικοί… σπόροι που γίνονται, με σκληρή δουλειά, πρωταθλητές. Τι γίνεται όμως όταν οι εγκαταστάσεις αυτές εγκαταλείπονται στην τύχη τους; Τότε, έχουμε φωτογραφίες όπως αυτές του ΕΑΚ της Κέρκυρας, που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη και επερώτηση από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού  Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη.

f1 3

Κι όμως στις 17 Ιουλίου 2020 ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και εξήγγειλε μια σειρά μεγάλων έργων.

Απόδειξη το σχετικό βίντεο

Από τότε όχι μόνο δεν έγινε τίποτα, αλλά αντίθετα η κατάσταση έγινε χειρότερη. Δεκατέσσερις μήνες μετά οι εγκαταστάσεις είναι ακόμα χειρότερες και ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού όπως η αθλήτρια του τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη, βαλκανιονίκης στις ηλικίες κάτω των 20, δεν μπορεί να προπονηθεί.

f4 1

f3 3

Στην Κέρκυρα πολλοί μιλούν για διενέξεις μέσα στη διοίκηση του ΕΑΚ, διορισμένη από τον κ. Αυγενάκη. Η αντιπρόεδρος και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Μαριλένα Μάστορα παραιτήθηκε πριν δύο μήνες επικαλούμενη «προσωπικούς λόγους».

f2 1 1
Ο πρόεδρος Σταμάτης Λυκούρης και η πρώτη αντιπρόεδρος Μαριλένα Μάστορα

Άλλη εικόνα δίνει ο πρόεδρος του ΕΑΚ Σταμάτης Λυκούρης, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ:

«Τα έργα είχαν δημοπρατηθεί, εγκριθεί και θα τελείωναν τον Ιούνιο, αλλά δυστυχώς ο εργολάβος απεβίωσε. Μέσα στο καλοκαίρι δεν μπορούσε να γίνει σπορά του χλοοτάπητα και όλες οι εργασίες πήγαν πίσω. Γίνονται έργα. Αποκαταστήσαμε τις μπασκέτες στο κλειστό που είχαν σπάσει από τον τελικό του Κυπέλλου το 1984 όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άρη. Λίγη υπομονή χρειάζεται…»

Η αθλητική εγκατάσταση είναι ο μόνος χώρος άθλησης της νεολαίας στην πόλη κι οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουν βαρεθεί να ακούνε υποσχέσεις. Οι περισσότεροι παρακολουθούν με ενδιαφέρον και απογοήτευση τον οργασμό ανάλογων έργων στο Ηράκλειο, εκλογική περιφέρεια του κ. Αυγενάκη και τη συγκρίνουν με την εγκατάλειψη στη δική τους περιοχή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ