Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Όταν το ποδόσφαιρο δεν το σταμάτησε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους 

Ενώ αρχικά  υπήρξε η σκέψη αναβολής  των αγώνων για λόγους ασφαλείας, υπό τον φόβων νέων επιθέσεων, αυτή την φορά στην ήπειρό μας, τελικά αποφασίστηκε η διεξαγωγή τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Ηταν 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν δύο αεροσκάφη έπεσαν πάνω στον βόρειο και στον νότιο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας την κατάρρευση των δύο κτιρίων και τον θάνατο περίπου τριών χιλιάδων ανθρώπων.

Μία επίθεση που συγκλόνισε όλο τον κόσμο αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.  Στην Ευρώπη, εκείνο το βράδυ ήταν προγραμματισμένη η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League 2001/02.

Ενώ αρχικά  υπήρξε η σκέψη αναβολής  των αγώνων για λόγους ασφαλείας, υπό τον φόβων νέων επιθέσεων, αυτή την φορά στην ήπειρό μας, τελικά αποφασίστηκε η διεξαγωγή τους. Ετσι αντιμέτωπες με την απειλή να χάσουν το παιχνίδι «στα χαρτιά»  οι ομάδες παρουσιάστηκαν στο γήπεδο και οι οκτώ αγώνες έγιναν κανονικά.

Στην κορυφαία διοργάνωση συμμετείχαν δύο ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, στον 3ο και 7ο όμιλο, αντίστοιχα.

Μάλιστα εκείνη τη βραδιά, ο Παναθηναϊκός αγωνίσθηκε στο Γκελζενκίρχεν και νίκησε με 2-0 την Σάλκε, ενώ ο αγώνας του Ολυμπιακού ήταν προγραμματισμένος για μία εβδομάδα αργότερα στη Γαλικία, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ