Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Η πανδημία άλλαξε το μεταγραφικό τοπίο στην Ευρώπη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αριθμός των μεταγραφών μειώθηκε αυτό το καλοκαίρι κατά 15%, στα “Big-5” πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), σε σχέση  με την τελευταία προ Covid-19 καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, το 2019. Μία αγορά που στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα δυσκολευτεί να βρει ξανά βήματα και αριθμούς που παρουσίασε στο πρόσφατο παρελθόν.

Η πανδημία της Covid-19 άλλαξε το μεταγραφικό τοπίο στην Ευρώπη, οι ακριβές μετακινήσεις έγιναν σπάνιες αφήνοντας χώρο σε δανεισμούς και μεταγραφές «ελευθέρων».

Οι μεταγραφές παικτών μειώθηκαν κατά 6%, φτάνοντας σε ποσοστό 30%, ενώ οι μετακινήσεις δανεικών και «ελευθέρων» αυξήθηκαν κατά 3%, φθάνοντας το 48% και το 22%, αντίστοιχα.

Επιλογές που φαίνεται πως στρέφονται ολοένα και περισσότερο, οι σύλλογοι στα “Big-5” πρωταθλήματα , σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών με έδρα την Ολλανδία, KPMG.

Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα  στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο, καθώς κορυφαίοι παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και ο Νταβίντ Αλάμπα αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, τα οποία έληγαν, επιλέγοντας ένα νέο σύλλογο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ