Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Σέντρα στη Super League με καθυστέρηση 20 ημερών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μόνο 2 πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη θα ξεκινήσουν αργότερα από την Super League, τα πρωταθλήματα σε Σαν Μαρίνο και Γιβραλτάρ! Η σέντρα στην Super League γίνεται με καθυστέρηση είκοσι ημερών.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στη σκιά της παραίτησης του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ (που κατήγγειλε ότι «κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»), καθώς το ποδόσφαιρο είναι βυθισμένο στο σκοτάδι της 21ης θέση της UEFA – ανάμεσα στις 55 χώρες μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας – και με μόλις δύο ομάδες από τις τέσσερις που ξεκίνησαν (τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League και  ΠΑΟΚ, σε εκείνους του Conference Europa League), ξεκινάει επιτέλους το πρωτάθλημα.

Ξεκινάει εν μέσω αντιπαραθέσεων για τον μοναδικό απευθείας προβιβασμό από την Super League 2 – ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων – έναν απευθείας υποβιβασμό από την  Super League -των 14 ομάδων- (και ένα play-off ανάμεσα στην έτερη πρώτη των ομίλων της Sl2 και την 13η της SL), με απόφαση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το 2023. Η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου 2022 και στις 15 του ίδιου μήνα θα αρχίσουν τα playoffs και τα playout.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθούν 21 αγωνιστικές ημέρες τα  Σαββατοκύριακα και πέντε αγωνιστικές μεσοβδόμαδα, ενώ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει οριστεί για τις 21 Μαΐου.

Ένώ τα έτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η ελληνική Super League, είναι το μοναδικό από τις χώρες που καταλαμβάνουν τις 40 πρώτες θέσεις στην UEFA που ξεκινάει τώρα!

Μία ημέρα αργότερα από αυτό της Αλβανίας (41η στην UEFA)…αφήνοντας να αρχίσουν αργότερα, ανάμεσα στις 55 χώρες της UEFA, μόνο εκείνα του του Σαν Μαρίνο (18 Σεπτεμβρίου), 55ο -και τελευταίο- στην κατάταξη της UEFA και του Γιβραλτάρ (15 Οκτωβρίου), που βρίσκεται στην 52η θέση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Το Λιχτενστάιν (48ο στην UEFA), όπου διεξάγεται μόνο Κύπελλο, αφού οι ομάδες τους αγωνίζονται στις μικρότερες κατηγορίες των πρωταθλημάτων της Ελβετίας, θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ