Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
MENU

Ποδόσφαιρο και κλιματική αλλαγή: Το #GameZero μηδενικού άνθρακα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η Τότεναμ θα φιλοξενήσει το πρώτο παιχνίδι «μηδενικού άνθρακα» στον κόσμο σε επίπεδο ελίτ.

Ο αγώνας εναντίον της Τσέλσι στο «Tottenham Hotspur Stadium» (5η αγωνιστκή), προγραμματισμένος για τις 19/9 , υποστηρίζεται από το COP26 και την Premier League και θα χαρακτηριστεί ως #GameZero, με τη φιλοδοξία για καθαρό μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Ο σύλλογος, ο Sky και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλουν το παιχνίδι να ευαισθητοποιήσει για την απειλή της κλιματικής αλλαγής και να εμπνεύσει τους φίλους του ποδοσφαίρου να κάνουν απλές αλλαγές που θα βοηθήσουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Οι ενέργειες της Τότεναμ, της «πιο πράσινης» ομάδας στην Premier League

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε ο εκλεκτός συνεργάτης του Sky σε αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία που θα καταδείξει τον ρόλο που μπορεί να παίξει το παιχνίδι μας στην αντιμετώπιση του επείγοντος ζητήματος της κλιματικής αλλαγής. Ως η πιο πράσινη ομάδα της Premier League, η Τότεναμ είναι παθιασμένη με τον πλανήτη μας. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το ευρύ φάσμα βιώσιμων μέτρων που έχουμε ήδη εφαρμόσει και να ενθαρρύνουμε τους οπαδούς μας να κάνουν απλές ενέργειες που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά», είπε ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι.

Το #GameZero θα δείξει τα πράσινα βήματα που μπορούν να κάνουν οι οπαδοί, ο αθλητικός κόσμος και οι τηλεοπτικοί φορείς για να εργαστούν προς ένα μέλλον μηδενικού άνθρακα.

Το Sky είναι βασικός συνεργάτης και συνεργάτης μέσων ενημέρωσης της COP26 και έχει δεσμευτεί ότι θα έχει καθαρό μηδενικό άνθρακα έως το 2030, μειώνοντας τις δικές του εκπομπές και τις εκπομπές των πελατών που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, κατά 50% κατά την επόμενη δεκαετία.

Για το #GameZero, ο σύλλογος και οι συνεργάτες του θα εργαστούν για να ελαχιστοποιήσουν τις εκπομπές από τη δραστηριότητα της ημέρας του αγώνα, όπως η ενέργεια που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει το παιχνίδι, το ταξίδι από και προς το γήπεδο τόσο για τους  φιλάθλους όσο και για τους συλλόγους, και  τις επιλογές των διαιτητών στο γήπεδο.

Εκατοντάδες άτομα που συμμετέχουν στο παιχνίδι , από τους παραγωγούς του Sky Sports μέχρι τους σεφ του σταδίου, εργάζονται για να πραγματοποιήσουν το #GameZero.

«Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων που αγαπάμε να παρακολουθούμε και να παίζουμε. Όλοι μπορούμε να κάνουμε βήματα για να βοηθήσουμε στην προστασία του πλανήτη για τις επόμενες γενιές, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι χαρούμενος που η COP26 συνεργάζεται με τον Sky, την Τότεναμ, την Τσέλσι και την Premier League για να δείξει πώς πάει το ποδόσφαιρο ένα πράσινο βήμα πιο μακριά, φιλοξενώντας τον πρώτο παγκόσμιο σημαντικό αγώνα μηδενικού άνθρακα», τόνισε ο πρόεδρος της COP26, Αλόκ Σάρμα.

Η Τότεναμ θα ενθαρρύνει τους οπαδούς που παρευρίσκονται στον αγώνα με την Τσέλσι να κάνουν βιώσιμες ενέργειες την ημέρα εκείνη, συμπεριλαμβανομένων:

1.     Χρησιμοποίηση  των μέσων μαζικής μεταφοράς : ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην τοπική συγκοινωνιακή υποδομή, με το στάδιο να εξυπηρετείται από τέσσερις σιδηροδρομικούς σταθμούς και ένα δωρεάν λεωφορείο για την ημέρα του αγώνα. Πρόσφατη ανάλυση έδειξε ότι ο σύλλογος  είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου που, να μην υπερβαίνει το 23% των οπαδών που ταξιδεύουν με ιδιωτικό αυτοκίνητο τις ημέρες των αγώνων.

2.     Με ποδήλατο στο ματς : ο σύλλογος έχει προβλέψει θέσεις στάθμευσης για μέχρι  και 180 ποδήλατα στο St Francis De Sales School και στο Tottenham Community Sports Center, με την πολιτική ασφαλείας να επιτρέπει την τοποθέτηση εξοπλισμού όπως κράνη, και αφαιρούμενων καθισμάτων.

3.     Επιλογή τροφίμων: όλα τα τρόφιμα που σερβίρονται μέσα στο γήπεδο είναι τοπικής και βιώσιμης προέλευσης, με επιλογές φυτικής προέλευσης διαθέσιμες σε όλες τις περιοχές του σταδίου.

4.     Ανακύκλωση απορριμμάτων : ο σύλλογος έχει πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων «μηδέν προς υγειονομική ταφή», με σαφείς οδηγίες ανακύκλωσης για τους φιλάθλους στους κάδους, καθώς και πρόγραμμα επαναχρησιμοποιήσιμων ποτηριών μπύρας.

5.     Η ομάδα του συλλόγου θα μετακινηθεί για τον αγώνα με πούλμαν για να μειώσει τον αριθμό των κινήσεων αυτοκινήτων και ως εκτός έδρας ομάδα, η Τσέλσι θα ζητήσει επίσης από όλο το προσωπικό της να μετακινηθεί στο Λονδίνο με βιώσιμο τρόπο.

6.     Και οι δύο ομάδες θα κατευθυνθούν προς το γήπεδο με ένα πούλμαν με βιοκαύσιμα, το οποίο είναι μια μορφή ανανεώσιμου ντίζελ που παράγεται από απορρίμματα τροφίμων και μειώνει σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα. Οι παίκτες και των δύο ομάδων θα πίνουν νερό την ημέρα από χάρτινα μπουκάλια που θα παρέχονται από την Τότεναμ, σε αντίθεση με τα πλαστικά μπουκάλια.

Επίσης έγινε γνωστό ότι ο σύλλογος θα φυτέψει επίσης δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ξενοδοχείο θέλει πίσω την ομπρέλα του, Κυριάκο!

Δεν έφτανε για τον πρωθυπουργό ο εξευτελισμός να εμφανίζεται με διαφημιστική ομπρέλα πολυτελούς ξενοδοχείου των Βρυξελλών στο προσκύνημα της...

Σάρον Στόουν, τα σέβη μας

της Χρυσούλας ΠαπαϊωάννουΜια βόλτα στο διαδίκτυο, και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Met Gala της Νέας Υόρκης που...

Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό

 Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει, πλέον, το σκληρό ροκ. Από την 85η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάει το...