Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021
MENU

Μόνο οι Γερμανοί έκαναν περισσότερα…ψώνια στην καλοκαιρινή αγορά

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Αυτό το καλοκαίρι μόνο οι Γερμανοί, ανάμεσα στους ισχυρούς της Ευρώπης, έκαναν περισσότερα…ψώνια στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά, σε σχέση με πέρυσι.

H  γερμανική Bundesliga, είναι το μοναδικό από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία τα άλλα) που παρουσίασε μεγαλύτερες δαπάνες σε μεταγραφές από ό,τι το 2020, ενώ τα υπόλοιπα  ξόδεψαν λιγότερα σε μετακινήσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υπό την σκιά της πανδημίας Covid-19.

Μάλιστα η Bundesliga όχι μόνο αύξησε τις συνολικές μεταγραφικές της δαπάνες, αλλά πέτυχε να καταγράψει ένα θετικό μεταγραφικό ισοζύγιο σε επίπεδο πρωταθλήματος, σε ορισμένες ηχηρές αποχωρήσεις.

Aυτό αναφέρει μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών με έδρα την Ολλανδία, KPMG, που σημειώνει τη συνεχιζόμενη αλλά πιο συγκρατημένη μείωση των συνολικών δαπανών σε σύγκριση με τη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2019, την τελευταία πριν από την πανδημία της Covid-19.

Η σχετική ανάλυση κατέδειξε τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας αλλά μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Και αυτό το καλοκαίρι , οι σύλλογοι της αγγλικής Premier League , ήταν εκείνοι που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα για παίκτες (1,343 δισ. ευρώ), ωστόσο οι συνολικές μεταγραφικές δαπάνες του πρωταθλήματος μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (1,553 το 2019 και 1,428 το 2020).

Ισχυρό το σοκ στη  μεταγραφική αγορά της La Liga κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, αφού υπήρξε μείωση στις δαπάνες μεταγραφών  από το ρεκόρ 1,366 δισ. ευρώ πριν την πανδημία σε κατά μέσο όρο 300 εκατ. ευρώ στις δύο καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους που ακολούθησαν (384 το 2020 και 293 το 2021), λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ξενοδοχείο θέλει πίσω την ομπρέλα του, Κυριάκο!

Δεν έφτανε για τον πρωθυπουργό ο εξευτελισμός να εμφανίζεται με διαφημιστική ομπρέλα πολυτελούς ξενοδοχείου των Βρυξελλών στο προσκύνημα της...

Σάρον Στόουν, τα σέβη μας

της Χρυσούλας ΠαπαϊωάννουΜια βόλτα στο διαδίκτυο, και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Met Gala της Νέας Υόρκης που...

Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό

 Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει, πλέον, το σκληρό ροκ. Από την 85η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάει το...