Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Νέες αποδοκιμασίες και δυσαρέσκεια για τον Τσιτσιπά λόγω…τουαλέτας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  εξακολουθεί να δημιουργεί δυσαρέσκεια και αντιπάθειες μεταξύ των αθλητών, να προκαλεί αποδοκιμασίες από τους θεατές.

Και αυτή τη φορά στο US Open, μετά τον αγώνα με τον Αντι Μάρεϊ, σε αυτόν με τον Αντριάν Μαναρινό, που κέρδισε με 6-3, 6-4, 6-7 (4), 6-0 , για να προκριθεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης (για 2η συνεχόμενη χρονιά), όπου θα αντιμετωπίσει τον 18χρονο Κάρλος Αλκαράθ , διεκδικώντας την είσοδο του για πρώτη φορά στον 4ο γύρο.

Είχαν προηγηθεί οι διαμαρτυρίες του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και οι αποδοκιμασίες του κοινού στο Σινσινάτι.

Αιτία τότε, όπως και με τον Μάρεϊ και τελευταία με τον Μαναρινό, οι διακοπές στον αγώνα και τα «διαλείμματα τουαλέτας»

Στο τελευταίο του παιχνίδι στο  US open, στο τρίτο σετ, έλειψε για οκτώ λεπτά και επέστρεψε υπό τις αποδοκιμασίες του κοινού.

Μάλιστα ο αντίπαλός του, προκειμένου να μείνει ζεστός έκανε κάποια σερβίς την ώρα που το κανάλι που μετέδιδε το ματς έδειχνε παράλληλα τις δηλώσεις του Ζβέρεφ  σχετικά με το θέμα.

Ο Τσιτσιπάς δεν έμεινε στο ένα διάλειμμα καθώς στη συνέχεια πήρε ακόμα ένα πιο μικρό σε διάρκεια κάνοντας και πάλι το κοινό να τον αποδοκιμάσει.

«Θα πρέπει να το συζητήσουμε και οι δύο γιατί ακολουθώ τους κανόνες. Δεν  τους σπάω. Πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας γι αυτό που δεν καθορίζει τον χρόνο που πρέπει να περάσει κάποιος στην τουαλέτα. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη αυτό», είπε ο Τσιτσιπάς, μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα  L’ Equipe, μετά τον αγώνα με τον Μαναρινό, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει, καταρχήν την οργισμένη αντίδραση του Αντι Μάρειϊ

«Είναι σημαντικό για εμένα το διάλειμμα. Πρώτον, κουβαλάς λιγότερο βάρος πάνω σου με όλο τον ιδρώτα, αισθάνεσαι νεότερος πιο φρέσκος και δεν έχεις όλο τον ιδρώτα να σε εμποδίζει, να έρχεται στο πρόσωπό σου, στα δάχτυλά σου και σε όλο σου το σώμα. Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Προσπαθώ να πάω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μερικές φορές χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Θα ήθελα να μάθω: ποιος είναι ο κανόνας; Το κοινό δεν ήταν ευχαριστημένο …Ναι, αλλά οι κανόνες πρέπει να τηρούνται, σωστά; Αν ΄έκανα κάτι λάθος, τότε ναι είμαι ένοχος. Αν παραμείνω σε αυτό που λένε οι κανονισμοί, τότε ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν έκανα κάτι λάθος οπότε δεν καταλαβαίνω τις αποδοκιμασίες. Οι άνθρωποι αγαπούν τον αθλητισμό, έρχονται να παρακολουθήσουν αγώνες τένις. Δεν έχω τίποτα εναντίον τους. Κάποιοι όμως δεν καταλαβαίνουν. Αυτό είναι όλο. Δεν έχουν παίξει ποτέ τένις σε υψηλό επίπεδο για να καταλάβουν την προσπάθεια που χρειάζεται. Μερικές φορές χρειάζεστε ένα μικρό διάλειμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ