Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Η Χιλιανή αθλήτρια των Παραολυμπιακών Φρανσίσκα Μανδόνες έμπνευση για τη νέα  barbie

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Φρανσίσκα Μανδόνες ήταν σημαιοφόρος της Χιλής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στη σφαιροβολία. Κι αποτελεί το πρότυπο για μια νέα κούκλα barbie.

Η 43χρονη Φρανσίσκα  Μανδόνες Σαπούλβεδα, ήταν παρούσα και στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, όπου αγωνίστηκε στο τένις με αναπηρική καρέκλα, «άφησε» τη ρακέτα της το 2017 για να επικεντρωθεί στον στίβο, όπου κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαιροβολία και κατάφερε να το βελτιώσει στο Τόκιο. Η διαδρομή της ήταν η έμπνευση για τη Mattel, μια αμερικανική εταιρεία αφιερωμένη στην κατασκευή παιχνιδιών για παιδιά, όπου δημιουργήθηκε μια κούκλα Barbie προς τιμήν της.

«Με μεγάλη συγκίνηση σας παρουσιάζω το τρομερό αφιέρωμα που μου έκανε η mattel.  Μία barbie Φρανσίσκα Μαρδόνες! Ναι, μια Barbie σαν εμένα. Είμαι γεμάτη από ενθουσιασμό ειδικά γιατί με αυτήν η κούκλα θα ενθαρρύνει περισσότερα αγόρια και κορίτσια στον κόσμο να  ακολουθήσουν τον αθλητισμό. Το κίνητρο των παιδιών να γίνουν οι μελλοντικοί μας πρωταθλητές είναι αυτό που γεμίζει περισσότερο την καρδιά μου. Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είσαι, μην σταματήσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου γιατί μπορείς να είσαι ό, τι θέλεις!» έγραψε στο Instagram της.

Το παιχνίδι είναι για μια κούκλα εμπνευσμένη από τη Φρανσίσκα σε αναπηρικό καροτσάκι με μπαλάκι και ρακέτα του τένις, αλλά και με σφαίρα, το άθλημα που εξασκεί πλέον τώρα, πρωταγωνιστώντας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ