Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγα μόλις λεπτά μετά τη νίκη του (2-0) απέναντι στον Κόρντα , που του εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Σινσινάτι Open., άφησε το κορτ…έγινε πάλι «πολίτης του κόσμου», προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , εξηγώντας τις-δικές του- δηλώσεις, σχετικά με τον εμβολιασμό της Covid-19.
Και έκανε τα πράγματα χειρότερα, αναδεικνύοντας τη συνέχεια της δικής του αλήθειας, που προσπάθησε (προσπάθησαν) να κρύψει (να κρύψουν) παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην καμπάνια για την covid-19, «μένουμε ασφαλείς».
Από τη μία δήλωσε πως δεν είναι αρνητής του εμβολίου, ενώ την ίδια στιγμή σημείωσε ότι «το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν».
Πρόταξε την ηλικία του, «είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών). Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί» και χρειάστηκε να παραδεχθεί ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές», αλλά «μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».
Με άλλα λόγια, αυτό που μας είπε ο Στέφανος, είναι …κάντε εσείς το εμβόλιο αυτό, εγώ θα περιμένω το καλύτερο και θα το κάνω όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Επιλογή του, όπως και αυτή να συμμετέχει στις καμπάνιες απευθυνόμενους στους «στριμωγμένους» Ελληνες ή να συνωστίζεται, όχι βέβαια μέσα σε κάποιο λεωφορείο ή πλοίο της γραμμής, αλλά στα πρωτοχρονιάτικα πάτρι της Ντόχα και στις celebrity συναντήσεις της Μυκόνου. Χωρίς μάσκα, την οποία όμως μας καλεί να φορέσουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, μένοντας μόνοι σπίτι στις γιορτές και πάντα κρατώντας αποστάσεις.
Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής, χάνεται μέσα στις λέξεις. Κρύβεται πίσω από αυτές, προσπαθώντας να δικαιολογήσει εαυτόν και άλλους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το ζήτημα ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος.
Το εμβόλιο δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε συνεντεύξεις , εάν δεν μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».