Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η Χάλεπ, ο Τσιτσιπάς και το Reuters

Φαίνεται ότι κάθε παρόμοια αναφορά, θα αντιπαρατίθεται με τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεν φοβάμαι πλέον την Covid-19, επειδή είμαι εμβολιασμένη, αισθάνομαι προστατευμένη», δήλωσε η Ρουμάνα πρωταθλήτρια καλώντας όλους στο άθλημα να κάνουν το ίδιο

Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια του τένις, Σιμόνα Χάλεπ, πρώην Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (WTA) και νυν Νο 12, δήλωσε ότι δεν φοβάται πλέον την COVID-19 επειδή έχει εμβολιαστεί και κάλεσε όλους στο άθλημα να κάνουν το ίδιο, προκειμένου να  επιστρέψει ξανά το τένις σε φυσιολογικές συνθήκες.

Η Χάλεπ η οποία κλείνει τα 30 της τον επόμενο μήνα, δεν ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για το US Open Grand Slam τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω της πανδημίας Covid-19, στη συνέχεια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο έκανε το εμβόλιο.

«Δεν φοβάμαι, επειδή είμαι εμβολιασμένη», είπε η Χάλεπ στους δημοσιογράφους μετά την πρώτη της νίκη στο Western & Southern Open στο Σινσινάτι, επί της της Πολωνής, Μάγκντα Λινέτε  (6-4, 3-6, 6-1).

«Αισθάνομαι προστατευμένη. Προσέχω. Φοράω τη μάσκα όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω. Δεν μου αρέσουν οι φούσκες. Αισθάνομαι πολύ άγχος όταν βρίσκομαι στη φούσκα. Έτσι, εάν οι άνθρωποι μπορούν να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι, θα είναι καλύτερα, επειδή δεν θα έχουμε περισσότερους περιορισμούς πια».

Φαίνεται όμως ότι κάθε παρόμοια αναφορά, θα αντιπαρατίθεται με τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά. Ετσι το Reuters, που παρέθεσε τις δηλώσεις της Σιμόνα Χάλεπ, σημείωσε: «Το Νο 3 στον κόσμο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραπονέθηκε για την πρόκληση να ζήσει σε μια «φούσκα» εξαιτίας της Covid-19 μετά την πρόωρη έξοδό του από το Wimbledon τον Ιούνιο. Αλλά ο 23χρονος είπε το Σαββατοκύριακο ότι θα έκανε το εμβόλιο για την  Covid-19 μόνο εάν γινόταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Όπως είναι γνωστό το τένις, που απαιτεί ταξίδια σε όλο τον κόσμο για τους αθλητές, «σταμάτησε» για πέντε μήνες πέρυσι, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορα για να σταματήσουν την εξάπλωση της Covid-19.

H επιστροφή  έγινε μπροστά σε άδειες εξέδρες, με τους παίκτες να βρίσκονται  σε «φούσκες» και να συνεχίζουν να παίζουν μπροστά σε λιγοστούς  φιλάθλους στην καλύτερη περίπτωση.

ATP (άνδρες) και WTA (γυναίκες) έχουν συστήσει στους παίκτες να εμβολιαστούν και έχουν θεσπίσει νέα πρωτόκολλα ως κίνητρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ